Delaţiunile de pe filiera PSD

Dorin Cocoş nu şi-a denunţat doar fosta soţie, ci şi bancherii care l-au ajutat. Astfel, el l-a indicat pe preşedintele Unicredit, Răsvan Radu, dar şi pe Şerban Tănăsescu, fiul fostului ministru de finanţe Mihai Tănăsescu.
De altfel, DNA a solicitat aviz şi pentru începerea urmăririi penale împotriva acestuia din urmă. Iar Mihai Tănăsescu nu este singurul PSD-ist menţionat în dosarul Microsoft.
Procurorii Anticorupţie au mai cerut Parlamentului şi Preşedinţiei avize pentru urmărirea penală a senatorilor Ecaterina Andronescu, fost ministru al învăţământului, şi Şerban Mihăilescu (cunoscut şi drept Micky Şpagă), fost secretar general al Guvernului.
Pe listă se adaugă numele foştilor miniştri Alexandru Athanasiu (Muncă) şi Dan Nica (Comunicaţii), acesta din urmă europarlamentar.

Reţeaua din ANRP


Afaceristul Sergiu Diacomatu le-a povestit procurorilor despre şpăgile date lui Dorin Cocoş, atât pentru el, cât şi din partea lui Gheorghe Stelian, pentru obţinerea de despăgubirirecord de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).
Diacomatu a dat declaraţii şi despre Alina Bica (foto), fosta şefă a DIICOT, dar care a făcut parte, în trecut, şi din conducerea ANRP. Cocoş i-a denunţat, la rându-i, pe Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian, dar şi pe Crinuţa Dumitrean, fostă şefă a ANRP, o apropiată a lui Ioan Oltean, fost vicepreşedinte PDL.

Turnătorii Elenei Udrea


Denunţurile au adus-o la DNA şi pe Elena Udrea, care este suspectă în dosarele Gala Bute şi Microsoft. Denunţată de fostul soţ Dorin Cocoş, Elena Udrea avea să fie turnată şi de colaboratorii apropiaţi.
Ana Maria Topoliceanu, pe care Udrea o ajutase să devină directoare a Companiei Naţionale de Investiţii, dar pe care a luat-o şi în excursia de la Paris, a fost prima care a turnat-o. Acelaşi lucru l-a făcut consilierul Ştefan Lungu, dar, ulterior şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana.

 
 

Urmărește-ne pe Google News