Cum o alegi. Cumpără carnea doar din spaţii comerciale autorizate şi verifică dacă are ştampila de control sanitar-veterinar (pentru a elimina riscul infectării cu trichineloză, care poate provoca paralizii). Carnea proaspătă şi de calitate poate fi recunoscută după culoare şi consistenţă: ea trebuie să fie de un roz închis spre roşu (culoarea ternă, cărămizie, este semnul cărnii vechi), iar fibrele trebuie să fie dense. Când o atingi, să nu fie lipicioasă şi moale. Când o apeşi, să fie elastică, să aibă consistenţă fermă şi să revină la forma iniţială.
Cum o păstrezi. Temperatura de păstrare a cărnii proaspete este între 0 şi 5 grade Celsius; organele de porc, pentru că sunt mai perisabile, trebuie depozitate la temperaturi de 0-2 grade Celsius.
Cum o găteşti. Carnea de porc trebuie să fie bine gătită (nu în sânge) şi consumată în cantităţi mici, alături de salate de legume proaspete cu multă clorofilă: varză, salată verde, andive etc.