Mazărea cu porc din sudul Americii

„Hoppin John” este o tradiție alimentară majoră de Anul Nou în sudul Americii. Preparatul conţine mazăre, porc şi orez. Se spune că acest fel de mâncare aduce noroc în noul an. Numele preparatului vine din Charleston, Carolina de Sud.

Strugurii din Spania

La miezul nopţii, spaniolii mănâncă 12 boabe de strugure şi îşi pun 12 dorinţe, câte una pentru fiecare lună a anului ce vine. Obiceiul a început la începutul secolului al XX-lea și a fost lansat de producătorii de struguri din partea de sud a țării. Tradiția s-a răspândit în multe națiuni vorbitoare de spaniolă.

Tamales, Mexic

Tamalesul este un aluat de porumb umplut cu carne, brânză, fiind înfășurat într-o frunză de banană sau o coajă de porumb. Se mănâncă la aproape toate ocaziile speciale din Mexic. De Revelion, este adesea servit cu menudo, o supă recomandată după mahmureală.

Tot în Mexic, pe 6 ianuarie se mănâncă rosca de reyes, cu ocazia Epifaniei (Boboteaza pentru ortodocşi). Este o pâine deosebită, decorată cu fructe, nuci și zahăr.

Gogoşelele din Olanda

În Olanda, oliebollen – mici gogoşi cu zahăr pudră – sunt consumate în mod tradițional în ajunul Anului Nou și la târgurile speciale de sărbătoare.

Purceluşii din marţipan din Austria şi Germania

Germanii şi austriecii mănâncă preparate din porc şi beau vin roşu cu scorţişoară, iar la desert au prăjituri din marţipan în formă de purceluşi, care simbolizează norocul.

Tăiţeii din Japonia

În gospodăriile japoneze, familiile mănâncă tăiței din hrișcă la miezul nopții de Revelion, pentru a-și lua rămas bun de la anul ce trece și a saluta anul ce vine. Tradiția datează din secolul al XVII-lea, iar tăițeii lungi simbolizează longevitatea și prosperitatea.

Cotechino con lenticchie, Italia

Italienii sărbătoresc Revelionul cu un cotechino tradițional, un fel de tocăniţă de linte şi cârnaţi, despre care se spune că aduce noroc (lintea reprezintă bani și noroc).

Hering murat, în Polonia și Scandinavia

Heringul murat reprezintă un preparat tradiţional în Polonia şi în anumite părţi din Scandinavia. Heringul murat este mâncat la miezul nopții pentru a aduce un an de prosperitate și recompensă. Unii mănâncă hering murat în sos de smântână, în timp ce alții îl consumă cu ceapă.

Kransekage, Danemarca și Norvegia

Kransekage este un tort în formă de turn, fiind realizat special pentru Revelion în Danemarca şi Norvegia. Tortul se face cu marțipan.

Tteokguk, Coreea de Sud

Aceasta este supă pentru Anul Nou din Coreea de Sud. Puteți să aflați câți ani are un coreean întrebând câte tteokguk a mâncat. Supa este aducătoare de noroc pentru consumatori în anul ce vine.

Rodia, Turcia

Turcii mănâncă rodii de Revelion. Acestea simbolizează belşug pentru anul următor. O altă tradiţie legată de rodie este aceea că fructele sunt zdrobite de uşi, iar cu cât mai multe semințe vor izbucni, cu atât vei avea mai mult noroc.

Tang yuan, China

Găluștele de orez umplute cu pastă de fasole dulce sau pastă de semințe de susan și zahăr, nuci sau fructe se mănâncă de Anul Nou chinezesc (16 februarie). Sunt fierte și apoi servite în sirop aromat cu ghimbir. De asemenea, sunt servite la nunți chinezești, solstițiul de iarnă și alte zile de sărbătoare.

Fasole, Argentina

În speranța că îi va ajuta să-și păstreze slujba sau să găsească un loc de muncă nou mai bun, argentinienii mănâncă fasole în ziua de Anul Nou.

Citiți și: Ce se mănâncă de Revelion – rețete pentru masa festivă de Anul Nou.

 
 

Urmărește-ne pe Google News