UPDATE ora 18.50. Traficul feroviar pe firul I, între stațiile Pasărea și Brănești a fost reluat, a anunțat, marți, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

„La ora 18:10 a fost redeschisă circulația feroviară pe firul I, între stațiile Pasărea și Brănești. Personalul de specialitate al Regionalei CF București a intervenit cu drezina pantograf pe firul I, între stațiile Pasărea și Brănești, pentru înlocuirea firului de contact rupt și repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact”, a transmis CFR SA.

Știrea inițială: Traficul feroviar este închis, marţi după-amiază, între staţiile Pasărea şi Brăneşti, pe firul I, din cauza unui deranjament înregistrat la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, în urma furtunii înregistrate în judeţul Ilfov şi Bucureşti, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Marţi după-amiază, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip nowcasting de cod portocaliu de furtună în judeţul Ilfov şi Bucureşti.

„Menţionăm că SRCF Bucureşti a solicitat operatorului naţional CFR Călători şi o locomotivă diesel pentru tractarea şi retragerea în cea mai apropiată staţie a trenului IR 1983 (Bucureşti Nord – Constanţa), care este oprit pe firul I, între staţiile Pasărea şi Brăneşti, în situaţia în care remedierea deranjamentului va fi de durată. De asemenea, menţionăm că trenul R 8005 (Bucureşti Obor-Constanţa) staţionează, cu locomotiva defectă, în Pasărea, garnitură care va fi reînscrisă în circulaţie după sosirea locomotivei de ajutor”, transmite sursa citată.

Angajaţii Regionalei CF Bucureşti vor interveni cu drezina pantograf în zona afectată pentru remedierea deranjamentului şi repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact. Traficul feroviar pe firul II, între Pasărea şi Brăneşti, se desfăşoară în condiţii normale.

Urmărește-ne pe Google News