Zece membri ai clanului Săndulache au primit, la începutul săptămânii, o pedeapsă totală de 73 de ani și 6 luni de închisoare, fiind judecați de Secția a III-a a Curții Provinciale, cu sediul la Oviedo, pentru infracțiunile de trafic de persoane și prostituție coercitivă.

În afară de liderii rețelei, frații Cristian Alin și Sebastian Săndulache, au fost condamnați alți opt români care au acționat sub ordinele lor în activitatea de supraveghere, transferul fetelor sau colectarea sumelor obținute din prostituție de fete.

Două dintre victimele fraților Săndulache, la proces. Foto: Cadena Ser

Condamnații și-au recunoscut faptele și au admis sentințele, cu acordul victimelor, care deja au fost despăgubite.

Le spuneau fetelor că sunt iubitele lor și le aduceau în Spania

Cei doi frați au început în 2016 să seducă tinere între 18 și 20 de ani, atât în țară, cât și în Spania, toate românce cu situație financiară precară și probleme în familie, cărora le promiteau un loc de muncă bine plătit.

Odată ajunse în Spania, tinerele au fost transferate în Asturia, unde era sediul grupului infracțional, și au fost găzduite în apartamente închiriate de organizație în Oviedo, în camerele clubului Victoria, în Colloto și în barul Coyote, din Oviedo.

Foto: Captură video

Imediat după ce erau cazate, fetele aflau că sunt datoare grupului cu banii pe transport și li se spunea că cel mai simplu mod de a-și plăti datoria e să se prostitueze. Dacă refuzau, erau obligate prin violență fizică și abuz psihic să lucreze ca hostess și prostituate în localurile controlate de traficanți.

108 ani pentru liderii grupării, doi frați din Vaslui

Fratii Cristian Alin Săndulache, 35 de ani, și Sebastian Săndulache, 38 de ani, au fost condamnati la 108 ani de închisoare, decizia definitivă fiind dată de justiția spaniolă în noiembrie 2019. Niciunul dintre ei nu are dreptul la eliberare condiționată.

De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să achite o amendă de câte 500.000 de euro pentru spălare de bani, și împreună daune de 285.000 de euro pentru zece fete, victime ale rețelei lor de prostituție.

Foto: El Comercio

Cristian Alin Săndulache, 35 de ani, liderul traficanților, a primit 55 de ani și zece zile de închisoare. Fratele lui, Sebastian, 38 de ani, a fost condamnat la 53 de ani și zece zile de închisoare, pedepsele fiind date pentru fapte comise între 2010 și 2013. Alături de ei au mai fost condamnați atunci alți doi români, la câte 20 de ani fiecare.

Acum, într-un alt proces, cei doi frați din Vaslui au mai primit câte 23 de ani de închisoare fiecare, de asemenea cu interdicția de a fi eliberați condiționat. Alte opt persoane au fost condamnate, una dintre ele, tot român, a fost, de asemenea, condamnat fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat.

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News