Tragedia a avut loc în intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu Strada Petru Rareş, când ambulanţa, condusă de Constantin Brânzilă, în vârstă de 57 de ani, circula pe bulevard cu sirenele pornite şi cu girofarul aprins. Preluase un copil dializat şi urma să-l transporte la o clinică pentru tratament de specialitate. În ambulanţă se mai afla asistenta Maria Ciobanu precum şi mama copilaşului. Misiunea nu părea a fi una dificilă, mai ales că şoferul făcuse această cursă de nenumărate ori. În momentul în care a ajuns în intersecţie, din partea stângă, a apărut un TIR . Şoferul mastodontului nu a mai oprit la indicatorul „Stop” şi a pătruns în intersecţie în plină viteză. Impactul dintre cele două maşini a fost atât de violent încât ambulanţa, un Mercedes Vito, a fost proiectată la câţiva metri, oprindu-se pe trotuar, în timp ce TIR-ul s-a izbit într-un stâlp. Izbitura a fost atât de puternică încât ambulanţa a fost transformată într-un morman de fiare, toţi cei din interior rămânând captivi.
La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de prim-ajutor, inclusiv cei de la cei de la Descarcerare. Scoşi din maşini, asistenta, mama copilaşului, copilul şi şoferul TIR-ului au fost transportaţi la spital. Aceştia au scăpat doar cu traumatisme uşoare şi câteva contuzii.
În schimb, şoferul ambulanţei nu a mai putut fi salvat. Preluat în stop cardio-respirator, el a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe, însă manevrele de resuscitare au rămas fără efect. La locul tragediei au ajuns mai multe echipaje de poliţei, care urmau să efectueze cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul. Singurul martor ocular care a putut fi audiat a fost cel de al doilea şofer de pe TIR. Aceasta a povestit că maşina se întorcea de la Ştefăneşti, după ce lăsase încărcătura, iar în momentul în care s-a apropiat de intersecţie el şi-ar fi avertizat colegul să oprească, dar cel de la volan ar fi forţat intrarea. Versiunea urma să fie verificată însă de poliţiştii rutieri.