Înainte de a-i înfiera pe cei care, în opinia sa, se fac vinovaţi de harababura din timpul operaţiunilor de salvare, preşedintele Băsescu s-a pus stavilă în faţa celor care au cerut capul şefului STS, Marcel Opriş.
“Este o minciună că STS putea să localizeze locul în care se afla epava avionului. STS nu are nici echipament, nici dreptul legal să o facă. STS nu are nici o posibilitate de identificare a telefoanelor mobile. Doar telefoanele fixe pot fi localizate”, a spus Băsescu.
Ulterior, şeful statului şi-a îndreptat tunurile către mai-marii de la Transporturi şi Interne, pe care i-a acuzat că nu au coordonat aşa cum trebuia operaţiunile de salvare, folosind informaţiile primite şi de la STS.
“Cu ajutorul acelor informaţii, dar cu o bună coordonare, avionul putea fi localizat în 35 de minute. Aşa cum s-a mai spus, acţiunea din Apuseni a fost un eşec”, a acuzat preşedintele Traian Băsescu.

Bilanţul tragediei: doi morţi, cinci răniţi

La data de 20 ianuarie, un avion de mici dimensiuni, la manşa căruia se afla pilotul Adrian Iovan, se îndrepta către Oradea cu o echipă medicală specializată în prelevări de organe.
Deasupra Munţilor Apuseni, din cauze încă neelucidate, aparatul de zbor s-a prăbuşit într-o zonă împădurită. Iovan a decedat la scurt timp după accident din cauza gravelor traumatisme, iar studenta la medicină Aurelia Ion a murit de frig după câteva ore de agonie.
Medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru, Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu au scăpat cu viaţă.

Urmărește-ne pe Google News