Legat de premierul Marcel Ciolacu, fostul președinte crede că liderul PSD amână anunțul candidaturii pentru a-și securiza funcția de premier și lider de partid, în cazul unui eșec.

„Cred că Ciolacu nu s-a hotărât încă pentru că face un joc intern şi are dreptate să-l facă. Vrea să ducă lucrurile până la limita la care se poate anunţa candidatul şi apoi să le spună – «văd că nu avem pe altcineva. Vă scot din încurcătură, dar îmi garantaţi că rămân preşedintele PSD şi premier – dacă este cazul». Sunt convins că ăsta este jocul pe care-l face acum Ciolacu, îi ţine acum în tensiune”, a declarat Traian Băsescu, la România TV, citat de News.ro, referindu-se la candidatura liderului PSD la alegerile prezidenţiale.

Potrivit lui Băsescu, „viaţa publică în momentul de faţă nu are nişte locomotive”.

„Ciolacu este sub partid, ăstalaltul – generalul (n.r. – Nicolae Ciucă) este şi el mult sub partid. Paradoxal, singura care este puţin peste partid e doamna de la USR, doamna Lasconi”, a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă Elena Laconi poate ajunge în turul al doilea, Băsescu a afirmat: „Dacă nu se pun cap la cap cu toate partiduleţele, partidele, este greu”.

Întrebat de ce fel de preşedinte are nevoie România în acest moment, Traian Băsescu a declarat:

„Dacă vă spun părerea mea, o să spuneţi că nu trebuie un preşedinte dictator (…) Eu dacă aş fi preşedinte aş cere reintroducerea stagiului militar, aş pune instituţiile pe fugă, le-aş alerga să nu mai avem debandadă, aş reduce masiv aparatul bugetar”.

Urmărește-ne pe Google News