Potrivit informațiilor prezentate vineri după-amiază de postul TV Realitatea Plus. și confirmate de surse Libertatea, Băsescu s-a prezentat de urgență la spital cu probleme de inimă, iar medicii au decis că acesta „are nevoie de o intervenție care nu poate fi făcută în țară”. Sursele Libertatea nu au confirmat că fostul președinte ar fi suferit un AVC, așa cum anunța postul TV.

Această versiune a fost contrazisă vineri seara de surse politice, citate de Știrile Pro TV, care precizează că lui Băsescu i s-a făcut rău miercuri, în Parlamentul European, la Bruxelles, după ce a aflat verdictul de colaborator al Securității. A fost dus la spital, iar acum ar fi în stare bună, fiind în apartamentul din capitala Belgiei. Știrile Pro TV indică ca surse pentru vestea privnd starea actuală a lui Băsescu, membrii familiei.

Contactat de Libertatea, un apropiat al familiei a spus și el că Băsescu nu e la Paris și că e bine.

Libertatea a încercat să ia legătura cu familia fostului președinte, dar nu am primit deocamdată niciun răspuns.

Traian Băsescu (70 de ani), care a fost președintele României în perioada 2004-2014, a fost declarat în urmă cu două zile colaborator al Securității printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Băsescu a reacționat scurt și a anunțat că va contesta decizia la CEDO.

Traian Băsescu este în prezent europarlamentar.

Urmărește-ne pe Google News