Victor Ponta a câştigat o primă luptă în războiul cu Traian Băsescu. Conducerea Parlamentului a decis înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţia unui teren la Nana. Aceasta formată din 15 membri din toate grupurile parlamentare: PSD – 6 membri, PNL – 4, PDL – 2 şi câte un reprezentant din partea UDMR, PC şi PPDD.
Cu toate acestea pedeliştii susţin că nu sunt de acord cu o asemenea iniţiativă şi, prin urmare, nu îşi vor desemna reprezentaţi. În opinia lui Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă şi nu are nicio logică această anchetă.
La fel gândesc şi reprezentanţii UDMR care, totuşi, au declarat că vor desemna un membru în cazul în care comisia de anchetă se va constitui, conform Mediafax.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 25 noiembrie, după şedinţa conducerii partidului, că liberalii sunt „favorabili” constituirii comisiei de anchetă Călăraşi, fiind discutate şi numele parlamentarilor care să facă parte din aceasta, respectiv Ioan Cupşa, Costel Alexe, Dorin-Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în urma unei discuţii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu liderii grupurilor PSD, că deputatul Eugen Nicolicea va fi „probabil” preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi.

Urmărește-ne pe Google News