Traian Băsescu este de părere că actualul președinte al SUA se află într-o mare dificultate, mai ales prin prisma gafelor recente.

„Și oricât insistă să spună că stă foarte bine din punct de vedere cognitiv, că a fost controlat medical, că știe pe ce lume trăiește… domle, nu poti să-l confunzi pe Zelenski cu Putin, nu poți… Nu poți să fii lângă președintele Franței împreună cu soția lui și cu soția ta și să dai să te așezi la un ceremonial unde n-aveai scaun. Nu poți să treci peste lucruri care sunt extrem de grave, trebuie să pleci în stânga, dar tu o iei în dreapta, aleargă ăștia după tine să te aducă pe direcția bună. Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos, care ia decizii cum trebuie, care când spune da e în urma unei analize și nu în urma unei alunecări din realitate”, a declarat Traian Băsescu.

L-a prezentat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski – „preşedintele Putin”

Preşedintele american Joe Biden, confruntat cu un vârtej de întrebări în jurul sănătății sale mintale, a vorbit de „vicepreşedintele Trump” în loc de colega sa Kamala Harris, în conferința de presă ținută la finalul summitul NATO de la Washington. Cu câteva ore mai devreme, Biden l-a prezentat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski – „preşedintele Putin”.

Gafele verbale nu sunt neobișnuite în lunga carieră politică a lui Biden, dar în aceste momente se acordă o atenție mai mare asupra lor, după prestația catalogată drept „dezastruoasă” în dezbaterea cu Donald Trump, pe 27 iunie, care a ridicat întrebări cu privire la capacitatea sa mintală.

Citește și: Consilierii apropiați ai lui Joe Biden, acuzați că au ascuns amploarea declinului președintelui: „La G7, era evident că era bătrân”

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News