Întrebat la Realitatea Plus dacă Ioana Băsescu este în pericol să primească o sentință definitivă, Traian Băsescu a răspuns scurt: „Este”.

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată în martie 2021, de Curtea de Apel București, la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

Decizia nu a fost definitivă, Ioana Băsescu a făcut recurs, iar Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să anunțe verdictul final pe 14 aprilie.

Despre Udrea: „Era optimistă”

Cu referire la Elena Udrea, care a fost condamnată definitiv, joi, 7 aprilie, la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, Traian Băsescu a spus că fostul ministru al Turismului era optimist, cu două zile înaintea verdictului Înaltei Curți, dar a precizat că nu a vorbit cu Udrea după sentință.

„N-am vorbit, n-am avut cum. Eu am vorbit ultima dată cu Elena Udrea marți, săptămâna asta, și era foarte optimistă. Era optimistă, nu-și făcea probleme. Era convinsă că va primi și ea o sentință similară cu ce s-a dat în toate celelalte dosare”, a spus Băsescu.

Fost ministru al turismului, Elena Udrea, a fost condamnată definitiv, joi, 7 aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În aceeași zi, înainte de pronunțare, Elena Udrea a fugit din România, dar a fost prinsă seara, în Bulgaria. Ea fusese dată în urmărire generală de Poliția Română, după ce polițiștii nu au găsit-o acasă pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei.

Urmărește-ne pe Google News