„Rămânem cu o singură soluţie pentru a crea un număr suficient de militari – reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Ştiu că îmi aprind paie în cap, dar reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră. Uitaţi-vă până şi la Ciolacu, care sunt convins că nu înţelege mare lucru, el când îl cauţi spune «avem asigurată securitatea de cea mai puternică alianţă din istorie, de NATO». Da, numai că domnul Ciolacu nu ştie că ai obligaţia să te poţi apăra câteva luni până când vin forţele NATO să te ajute, în cazul unei invazii”, a declarat Traian Băsescu.
„Ce înseamnă 2.000 de puşcaşi marini la Kogălniceanu şi 1.000 de militari străini la Cincu sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care să îţi permită să rezişti 45 – 60 de zile, până când NATO îşi mobilizează resursele de război să te poată ajuta”, a completat Traian Băsescu.
Fostul președinte a menționat că acei guvernanți care au tăiat din bugetul apărării ar putea fi acuzați de trădare
Aş spune că cei care au tot tăiat din bugetul Apărării, şi eu pot să vă spun că a existat un CSAT în care am spus unui premier că e vorba de trădare, dar asta peste 50 de ani când se vor deschide arhivele CSAT, trădare a însemnat tăierea cheltuielilor militare
Traian BăsescuRecomandăriRomânia, campioana în UE la riscul de sărăcie pentru persoane care au crescut în familii nevoiașe. Influența educației | Studiu
Traian Băsescu a mai spus că și Curtea Constituțională a avut un rol în a „spulbera” autoritatea președintelui de comandant al forțelor armate, după ce a stabilit că avizul CSAT este facultativ şi nu e obligatoriu ca Guvernul să ţină cont de el.
„Deci preşedintele, deşi răspunde de securitate, nu mai are pârghia prin care să spună Guvernului «îmi pare rău, România are nevoie de muniţie, de artilerie», pentru că nu ne producem muniţia NATO”, a conchis Traian Băsescu.
Serviciul militar nu mai e obligatoriu în România de la 1 ianuarie 2007. Ultima încorporare a recruților, pentru militarii in termen, a avut loc în luna octombrie 2006.
FOTO: Ministerul Apărării Naționale (Facebook)
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
MihaiC. • 06.03.2024, 21:43
Și pentru ce să lupți? Pentru o țară condusă de impostori, pentru clanuri mafiote, pentru multinaționale, pentru pensionarii speciali, pentru asistații social, etc.
valihaita • 06.03.2024, 21:14
Un razboi NATO -Rusia va fi unul nuclear asa ca numarul soldatilor nu prea mai conteaza...
Crisan2021 • 06.03.2024, 19:41
Fii atent sa trezit după atât timp de hibernare... s-au terminat banii tataie? Pe cine vrei sa mai prostești? Nu vezi ca nu te bagă nimeni în seamă? Lasă domnule poporul să trăiască în pace, noi nu avem nevoie de război... Noi nu omorâm oameni și nu distrugem familii..legenda spune că acel om cu o șuviță de păr pe chelie a fost dovada vie a dictaturii în România, a făcut numai rău populației...deci noi cetățenii nu avem nevoie de sfaturile dvs criminale... Am impresia dar cred ca domnu Ciolacu chiar merită președenția, este diferit de alți conducători.. Cu vizita la Sfântul Munte Athos domnul Ciolacu mia dat de înțeles ca odată ce îl iubește pe Dumnezeu acest om își va iubi și poporul...