In ultimul an, Mihai Traistariu a calatorit mult peste hotare, pentru a sustine diverse spectacole, si a avut ocazia sa guste din specialitatile tarilor pe care le-a vizitat.
Asa a prins gustul salatei de avocado, pe care o comanda de fiecare data cand o gaseste in meniul restaurantelor. ‘Gatesc putin, pentru ca nu am timp, dar am invatat cateva retete, ni s-a confesat Mihai. Fac salata orientala, cartofi prajiti, fierti sau copti, ochiuri, fidea cu lapte. Imi plac ciorbele, dar nu stiu sa le prepar, si mamaliga imi place la nebunie, dar nu-mi iese. Cand sunt in oras, mananc mai mult mancare gatita si fructe de mare, dar acestea sunt preparate foarte bine in strainatate. Am noroc ca ies din tara foarte des. In felul asta am avut ocazia sa gust din mancarea traditionala a multor tari. In strainatate mananc des salata de avocado, care imi place mult. La noi, comand piept de pui la gratar cu piure si salata de varza sau de ardei copti’.
Artistul e si un impatimit al dulciurilor. Ne-a spus ca, de un an incoace, mananca zilnic cate o prajitura, nu conteaza de care, numai insiropata bine sa fie.