Potrivit RO Energie, la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”, șefii au indemnizații „exorbitante”, chiriile sunt „generoase”, iar deciziile „împovărează furnizorii și consumatorii finali”.
„Statul plafonează prețul pentru consumatori, însă diferențele de cost sunt transferate către furnizori și clienți, în timp ce Transelectrica continuă să funcționeze ca o vacă de muls pentru interesele celor din conducere. Indemnizații lunare de 42.000 de lei pentru unii directori și chiriile de 1.250 euro/lună sunt decontate fără nicio justificare economică solidă”, notează RO Energie.
Presiune pe furnizori și pe cooperative
Deciziile luate de Transelectrica și „costurile exagerate impuse pentru echilibrare” pun presiune pe furnizori și pe cooperative precum RO Energie, care atrage atenția că, în cele din urmă, povara se va răsfrânge asupra consumatorilor finali, „care vor resimți tot mai mult costurile ascunse ale unui sistem ineficient și corupt”.
Cooperativa RO Energie acuză că a fost forțată să achite peste 40.000 lei/MWh pentru energia folosită la echilibrarea rețelei (care este plafonat de stat la 400 lei).
„Este evident că Transelectrica funcționează după o logică paralelă cu realitatea economică din România, prioritizând beneficiile interne ale conducătorilor săi în detrimentul echilibrului pieței energetice și al interesului public”, mai transmite RO Energie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro