Ioana Paduraru (Bucuresti): De peste 20 de ani tot platim lunar cate 100.000 de lei drept fond de reparatii, fara sa se repare nimic. Acum ni se spune ca banii au fost transferati la fondul de rulment din cauza restantelor de peste 90.000.000 de lei. S-a procedat corect?
Un astfel de transfer de fonduri este incorect. Practic, astfel, proprietarii corecti sunt obligati sa-i sustina financiar pe restantieri. In acest caz, “jongleria” poate fi considerata drept furtisag. Primaria si Administratia financiara ar trebui sa puna capat unor astfel de inginerii financiare ce pot prejudicia integritatea fondurilor asociatiei.
Elena Mititelu (Bucuresti): Mi-am instalat de circa doi ani de zile apometru, dar administratoarea refuza sa-mi calculeze costurile in functie de consumul real, motivand ca sunt prea putine apartamente care sa aiba asa ceva. Astfel, sunt taxata la fel cu cei ce isi spala autoturismele si covoarele in fata blocului. Ce-i de facut?
Sa solicitati comitetului sa calculeze in functie de consumurile inregistrate de contoare, iar adunarii generale sa valideze o astfel de masura, plus taxarea suplimentara a celor ce utilizeaza cantitati mari de apa pentru spalarea de autoturisme si covoare.
Gheorghe Ioan (Bucuresti): Beneficiind de debandada de dupa caderea vechiului regim, opt dintre locatarii blocului si-au extins spatiile cu cate 2 mp in detrimentul holurilor comune. Si “cucerirea” a ramas de neclintit, chiar daca actele de proprietate ale fostilor chiriasi nu valideaza expansiunea, lucrandu-se “pe acte”, nu pe baza masuratorilor. Asa se face ca noi, ceilalti, suportam costurile calculate pe niste spatii comune care de multa vreme sunt utilizate numai de cele opt familii. Credeti ca se mai poate face ceva?
Da, in conditiile in care Primaria de sector nu-si ia atributiile in serios, asociatia poate deschide o actiune judecatoreasca prin care fie sa se redimensioneze spatiul comun, fie sa-i oblige pe expansionisti sa se retraga pe vechile amplasamente.