Nicoleta Mihăilă, mama lui Robert, nu a reuşit să se bucure niciodată că băieţelul ei, bolnav de talasemie majoră, a scăpat de cumplita boală în care fierul produs de organism îi măcina trupul şi doar transfuziile de sânge lunare îl ţineau în viaţă. În primul an de după transplant o copleşeau grijile legate de banii de care aveau nevoie ca să stea în Italia, sub supravegherea medicilor. Tratamentul copilului ei, care fusese supus intervenţiei la Spitalul de Copii Bambino Gesu din Roma, urma să mai dureze câteva luni. Aşa i se spusese de către medici în 2012. Lucrurile însă aveau să se complice. Dramatic.

La aproape un an de la transplant, puţin înainte de analizele finale care, dacă ar fi ieşit bine, le-ar fi dat permisiunea să revină în ţară, Robert a făcut o criză urâtă. Medicii erau convinşi că transplanul reuşise, deci alta trebuia să fie cauza. Şi, într-adevăr, după analize amănunţite, doctorii italieni i-au spus Nicoletei Mihăilă că micuţul ei a avut ghinion: celulele stem ale donatorului i-au transmis copilului ei o altă boală. Din acel moment, bătălia pentru o viaţă normală a fost luată de la capăt. În primii doi ani, copilul şi mama au stat în Italia. A urmat apoi o lungă perioadă de făcut naveta în care, o dată la câteva luni, plecau din Ploieşti la Roma, la tratament şi control amănunţit.

În toată strădania aceasta de a-şi vedea copilul sănătos, în tot zbuciumul, ar prinde mereu bine şi câte o mână de ajutor, mai ales de ordin financiar. Fundaţia Ringier şi cititorii Libertăţii le-au fost mereu alături. Şi de această dată, i-am promis mamei, singurul sprijin al copilului, că le vom veni în ajutor. Doar aşa ar mai putea lupta în continuare cu efectele secundare ale acelui transplant: boala graft şi psoriazisul. Pentru asta, băieţelul, ajuns acum la vârsta de aproape 11 ani, este nevoit să meargă din nou în Italia, unde urmează un tratament special şi costisitor, cu Etanercept. Iar pentru restul medicaţiei este nevoie, lunar, de câteva mii de lei. Unii dintre dumneavoastră, cititorii noştri, aţi făcut gestul caritabil de a dona pentru Robert câte 2 euro sau mai mult şi de aceea vă ţinem la curent cu situaţia băiatului. Sperăm ca medicii să reuşească să înfrângă şi aceste boli secundare şi ele să rămână doar o amintire tot mai palidă. Mămica lui Robert nu se descurcă singură cu atâtea cheltuieli. Cu un SMS de 2 euro la 8828, am ajuta-o enorm.

Cum poţi ajuta

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation Cod de identificare fiscală 22962839

Donează 2 euro* la 8828 Donează în conturile Fundaţiei Ringier RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Măriuca este pe drumul cel bun!

La finalul lunii martie, aduceam în atenţia cititorilor noştri cazul unei fetiţe de trei ani, Măriuca Neculai, diagnosticată tardiv cu o boală atât de complicată, încât nici un medic din România nu-i dăduse vreo şansă: neuroblastom pe glanda suprarenală. După şase luni în care fetiţa ei fusese supusă unui tratament cu totul greşit, Elena, mama sa, s-a confruntat cu verdictul medicilor români, că prin chimioterapie încearcă să reducă tumora, dar că nu e posibil să o opereze pentru că sunt slabe şanse de supravieţuire. Un spital din Turcia i-a întins o mână de ajutor, însă preţul intervenţiei era mare, 30.000 de euro. Cu sprijinul poliţistului Marian Godina, care i-a popularizat cazul, şi al miilor de donatori care au trimis câte 2 euro la numărul de SMS 8828, familia Neculai a strâns suma necesară. Vineri, Măriuca a renăscut, după o intervenţie considerată un succes absolut. Urmează acum luni bune de tratament, însă cel mai mare hop a trecut. Libertatea şi Fundaţia Ringier vă mulţumesc!

Urmărește-ne pe Google News