Vineri dimineață, la ora 5.00, directorul societății de transport în comun din Brăila, Cornel Săndulescu, s-a deplasat la depou, locul protestului, și a încercat, ca și cu o zi în urmă, să-i convingă pe angajați să iasă pe traseu. Salariații au refuzat și au cerut discuții transparente cu membrii consiliului de administrație, spunând că nu mai au încredere în promisiuni, ci vor certitudini.

În plus, angajații Braicar vor transmite vineri după-amiază o adresă oficială autorităților locale și conducerii companiei prin care vor solicita ca părțile implicate în acest caz să se așeze la masa dialogului. Altfel, șoferii și vatmanii spun că nu vor ieși pe traseu prea curând. De altfel, oamenii sunt mai hotărâți ca oricând și susțin că, cel mai probabil, autobuzele și traumavele nu vor circula în Braila nici in următoarele trei zile.

Brăila va fi așadar un oraș paralizat, în care oamenii vor trebui să folosească taxiurile, mașinile personale sau să meargă pe jos.

Protestul angajaților Braicar, în afara legii

Pe de altă parte, protestul angajaților de la Braicar este în afara legii, atrage atenția într-o postare pe facebook, primarul Brăilei, Marian Dragomir, aflat într-o delegatie în Japonia.

Edilul șef al Brăilei vorbește, în postarea sa, despre un șantaj intenționat al angajaților Braicar, cărora le cere să înceteze conflictul care aduce atingere brăilenilor de rând.

”Dialogul bazat pe realitati economice după reluarea activității este singura soluție in aceasta situatie. Sunt de acord cu o creştere normală, decentă a salariilor, dar fără a împovăra compania, fără a crește prețul biletului, fără riscul de o duce spre faliment. Refuzul de a ieși pe traseu poate fi considerat un șantaj la adresa conducerii societății. Insist pe ideea că, în continuare, doar pe calea dialogului se poate ajunge normal la o soluție de rezolvare a problemelor”, a scris pe Facebook primarul Brăilei.

Angajații Braicar cer majorări salariale de circa 28 la sută, în timp ce conducerea societății, unic operator de transport în comun din Brăila, poate oferi o majorare de doar 7.5 procente.

Braicar Brăila are aproape 400 de angajați. de ieri dimineață, activitatea întregii societăți este paralizată de protestul spontan declanșat de angajații revoltați că au ajuns să primească salarii de nimic.

Citește și: Ilie Năstase, primele declarații după ce a fost prins băut la volan și reținut câteva ore de polițiști

Urmărește-ne pe Google News