Orange va plăti 268.000.000 de euro. Încheierea tranzacției trebuie să obțină aprobarea tranzacției de către Comisia Europeană și de către alte autorități competente și este așteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021.
Până la aprobarea și finalizarea tranzacției, ambele companii vor continua să funcționeze independent.
- Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) este al doilea cel mai mare jucător de pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane de euro, raportată în 2019.
- Prin infrastructura de rețea pe care o deține, Telekom România oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de clienți, în timp ce 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării.
- De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienți, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile. Acești clienți vor migra către rețeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacției.
Orange România a raportat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde euro în 2019 și este cel mai mare operator de comunicații din România.
Este un moment important pentru piața românească de telecomunicații, care va duce la creșterea atractivității sale atât în ceea ce privește serviciile telecom convergente, cât și infrastructura de înaltă calitate, sporind, în același timp, competiția. Această tranzacție va aduce noi oportunități pentru dezvoltarea de servicii convergente, cu mai multe beneficii și o paletă mai largă de opțiuni oferite clienților, dar și pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei digitale.
Liudmila Climoc, CEO Orange România:
Fostul Cosmote rămâne în mâna Telekom
UPDATE Grupul grec OTE a anunțat că divizia de mobil, (fostul Cosmote) va continua să funcționeze sub denumirea de Telekom Romania Mobile Communications.
Vânzarea participațiilor deținute în Telekom Romania Communications este o decizie strategică luată în contextul redefinirii priorităților și planurilor de creștere ale Grupului OTE, pentru a sprijini dezvoltarea Grupului și a genera valoare pentru toate părțile implicate. OTE a investit semnificativ de-a lungul anilor pentru a sprijini performanța Telekom Romania și rămâne pe piață prin Telekom Romania Mobile Communications.
Michael Tsamaz, președintele consiliului de administrație și director general al OTE:
Telekom a mai precizat că mandatul lui Miroslav Majoros în fruntea celor două companii Telekom din România se încheie, acesta fiind înlocuit cu Vladan Pekovic.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro