„Datoria noastră este încă să evităm ce e mai rău (..) Credem în continuare că mai există posibilitatea de a-l descuraja pe preşedintele Putin să atace Ucraina”, a transmis preşedinţia franceză.

De asemenea, miniștrii de externe din SUA, Anthony Blinken, și Rusia, Serghei Lavrov, s-ar putea întâlni săptămâna viitoare, dacă nu începe războiul. E, poate, o ultimă nouă tentativă diplomatică de a detensiona criza de la granițele Ucrainei. Șansele unui progres par însă reduse, în condițiile în care Rusia insistă cu revendicările care i-au fost respinse din start de NATO.

Macron s-a întâlnit pe 7 februarie, la Moscova, cu liderul de la Kremlin, în speranța unei dezescaladări a tensiunilor de la frontierele Ucrainei, însă rezultatul dialogului diplomatic nu pare a fi fost cel scontat.

Președintele american Joe Biden a anunțat, vineri, într-o conferință de presă la Casa Albă, după convorbirile avute cu liderii mai multor țări membre NATO, că SUA au informații potrivit cărora Rusia va ataca Ucraina în „următoarele zile”, iar ținta invaziei va fi capitala Kiev. „Situația de securitate este critică”, a afirmat și președintele României, după dialogul telefonic cu liderul american.

LIVETEXT: Separatiștii din Donbas sună mobilizarea generală. Un militar ucrainean a fost ucis azi. Un obuz a explodat în Rusia, potrivit surselor de la Moscova

 
 

Urmărește-ne pe Google News