Potrivit Reuters, peste 120 de persoane din Moscova, dar și din alte orașe, în principal Kazan și Nijni Novgorod, au ajuns la spital, unele dintre ele în stare gravă, după ce au comandat mâncare acasă. Autoritățile sanitare ruse au deschis o anchetă epidemiologică, suspectând un focar de botulism.

O altă anchetă, de natură penală, este desfășurată de Comitetul de Investigații, responsabil de cele mai grave infracțiuni în Rusia. Potrivit agenției de presă Interfax, citată de Reuters, trei persoane au fost arestate deja în acest caz, și anume șeful unei companii de produse alimentare, precum și directorul și responsabilul de calitate al unei firme de catering.

Comitetul de Investigații din Rusia susține că cele două firme au încălcat normele sanitare și epidemiologice, inclusiv cele privind testele de laborator.

Anchetatorii au mai spus că au pus sub acuzare și persoane care facilitează migrația ilegală a cetățenilor uzbeci. Ori mulți livratori de mâncare din Rusia provin din țări din Asia Centrală, notează Reuters.

Autorităților sanitare spun că toate victimele își comandaseră salate cu ton de la o firmă care livrează mâncare la domiciliu.

Botulismul este o boală rară, cauzată de toxinele produse de o bacterie întâlnită de obicei în conserve prost sterilizate. Această boală poate fi mortală dacă nu este tratată rapid.

Urmărește-ne pe Google News