Primul atac era îndreptat „împotriva unor unităţi de tip bar din jurul stadionului Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne”, a detaliat Olivier Christen.

Un alt grup a „planificat atacuri împotriva instituţiilor israeliene sau a reprezentanţilor Israelului la Paris”, a anunţat el.

De asemenea, un al treilea atac a fost planificat la Paris de două persoane din Gironde.

Toate persoanele care plănuiau aceste atacuri au fost arestate, „ceea ce a dus la inculparea a cinci persoane, printre care şi un minor”, a precizat Olivier Christen.

În prezent, toţi suspecţii sunt în închisoare.

De asemenea, procurorul naţional antiterorism a raportat o creştere a percheziţiilor preventive şi a arestărilor la domiciliu înainte de Jocurile Olimpice 2024, pentru a preveni ameninţările.

„Au fost efectuate 936 de percheziţii domiciliare în 2024 (în Franţa). Au fost 153 în 2023”, a declarat Olivier Christen, adăugând că aceste percheziţii s-au datorat în principal „ameninţării jihadiste”, reprezentând „80% din procedurile deschise de procurorul general.

În cadrul interviului, procurorul antiterorist a lăudat activitatea poliţiei şi a sistemului judiciar în faţa acestor ameninţări.

„Asigurarea securităţii este o provocare care a fost depăşită datorită investiţiilor foarte mari din ultimele luni”, a conchis Olivier Christen.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News