Reprezentanţii DSP Sibiu mai spun că pacienţii infectaţi au cunoscut o evoluţie benefică şi au fost externaţi. Este vorba de un bărbat şi o femeie, anunţă Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.
Conform DSP Sibiu, este vorba de un bărbat de 75 de ani din Poiana Sibiului, un altul de 50 de ani din Ruşi şi o femeie de 47 de ani din Roşia. Suspiciunea se referă la un bărbat în vârstă de 66 de ani din municipiul Sibiu. Toţi bolnavii au prezentat simptome clinice de meningo-encefalită, iar evoluţia a fost favorabilă, în prezent fiind externaţi. Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile. Specialiştii menţionează că infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar, potrivit Observator.tv.
Circa 80% din persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate se recomandă vizita la medic. În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară. Primele două cazuri de West Nile din acest an au fost confirmate la Brăila, la un un copil de 11 ani şi la o femeie de 69 de ani, care au fost înţepate de ţânţari
Citește și