1. „Gândesc diferit („în afara cutiei”, conf. trad.)”

Dacă ai menţionat în CV că eşti cel care gândeşte altfel sau cel care deţine soluţii pentru orice problemă, încerci cel mai probabil să-i transmiţi angajatorului tău că eşti creativ, flexibil şi perspicace. Din nefericire, o frază atât de clişeică i-ar putea induce celui în faţa căruia vrei să te prezinţi că lucrurile stau exact invers. Nu îi spune asta, ci fii cât se poate de clar, dar şi concis – e totuşi un CV, nu un foileton, în privinţa acestor calităţi pe care vrei să ţi le scoţi în evidenţă. Îi poţi enumera câteva situaţii în care tu ai rezolvat o problemă cu creativitate şi rapiditate.

2. „Sunt motivat”

Tu poate chiar eşti o persoană motivată, dedicată, care pune suflet în ceea ce face, însă folosirea atât de frecventă a acestor cuvinte face ca ele să-şi piardă sensul, iar angajatorul cu siguranţă nu le va lua asta în considerare atunci când îţi parcurge CV-ul. În schimb, îi poţi da exemple pe scurt din experienţa ta anterioară. Totodată, menţionarea recompenselor, bonusurilor sau a diplomelor de merit, cu siguranţă îl va convinge.

3. „Am fost responsabil cu …”

Rachel Tannenbaum, coordonator al Direcţiei de Dezvoltare a Carierei la Colegiul Barnard, susţine că o astfel de formulare face ca acţiunea să îşi piardă din importanţă. Ea le recomandă candidaţilor să evite cuvintele parazitare şi să menţioneze direct acţiunile pe care le-au întreprins. Astfel, în loc de „am fost responsabil cu recrutarea voluntarilor…” să scrie mai bine „am recrutat voluntari…”.
 

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News