Ingrediente: pentru foaie: un pachet de margarină pentru prăjituri, puţină sare, o jumătate de cubuleţ de drojdie dizolvat într-o lingură de lapte, un ou, o cană de caşcaval ras, făină cât cuprinde;
Pentru umplutură: 200 g de telemea, 50 g de ciuperci, o legătură de mărar, 200 g de şuncă de Praga, o jumătate de ardei gras roşu şi una de ardei verde, o mână de boabe de porumb fiert, două ouă.
Preparare foaie: Se amestecă într-un castron margarina lăsată la temperatura camerei, un pic de sare, drojdia dizolvată, un ou, o cană de caşcaval ras, apoi se încorporează făină până când amestecul devine ca o cocă bună de frământat. Înainte de a fi întinsă, aceasta se împarte în două şi se lasă 30 de minute la temperatura camerei.
Umplutură: Se pun într-un castron telemeaua rasă, ciupercile mărunţite, mărarul tocat,şunca şi ardeiul tăiate cubuleţe mici, ouăle şi boabele de porumb şi se omogenizează.
Se întind foile din aluatul cu caşcaval. Peste acestea se adaugă apoi câte o jumătate din umplutură. Se rulează şi se aşază în tăvi de chec sau de cozonac. Se coc circa 40 de minute la foc mic. Rulada se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu roşii şi cu salată.
Foitaj cu carne şi sos de maioneză
Ingrediente: Un pachet de foi pentru pateuri 7Days, 500 g friptură de porc, 500 g bacon, câteva frunze de tarhon, un pahar de maioneză, câteva fire de pătrunjel.
Preparare: Se aduc foile de aluat la temperatura camerei şi se întind. Fiecare din ele se acoperă cu un strat format din felii subţiri de friptură de porc şi cu unul similar de bacon. Se presară cu câteva frunzuliţe de tarhon, se rulează şi se coace în tăvi de chec sau împreună, în tava cuptorului, până se rumeneşte aluatul. În maioneză se pun frunzuliţele de pătrunjel tocate şi se amestecă. Feliile de ruladă se taie şi se aşază pe un platou, în jurul sosului de maioneză.
Hamburger cu legume
Ingrediente: 4 chifle mari, 500 g carne de mici, o ceapă potrivită, două roşii, 4 frunze de salată.
Preparare: Se împarte carnea în patru şi se formează un fel de chiftele rotunde, care apoi se aplatizează până depăşesc cu circa un centimetru diametrul chiflei. Rondelele de carne se rumenesc apoi pe grătar sau într-o tigaie din teflon unsă cu puţin unt. Se taie chiftelele în două, pe lat, şi se aşază pe jumătatea de jos câte un hamburger. Peste carne se pune un strat de frunze de salată tăiate în fâşii de circa un centimetru, apoi unul format din rondele de roşii şi altul din cerculeţe de ceapă. Peste toate acestea se aşază cealaltă jumătate a chiflei. Se poate servi cu castravete murat