„Un terorist s-a apropiat de zona podului Allenby venind din Iordania, într-un camion, a ieşit din camion şi a deschis focul asupra forţelor de securitate israeliene care operează la pod. Teroristul a fost eliminat de forţele de securitate, dar trei civili israelieni au fost declaraţi morţi în urma atacului”, a transmis armata israeliană.

Identitatea atacatorului este necunoscută deocamdată. Ministerul de Interne iordanian a declarat că a deschis o anchetă.

Punctul de trecere a frontierei, cunoscut ca Podul Regelui Hussein, a fost închis până la noi ordine, a declarat directorul acestuia, Alex Chen, adăugând că atacatorul era un șofer iordanian.

La rândul lor, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au precizat că verifică dacă vehiculul condus de acesta a fost echipat cu explozibil.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat împușcătura, spunând că cele trei victime au fost ucise de un „terorist disprețuitor”.

„Suntem înconjurați de o ideologie criminală condusă de axa răului a Iranului”, a adăugat Netanyahu.

În acest context, cabinetul de securitate al Israelului se va reuni duminică seară la ora locală 19.00 (aceeași oră în România), notează The Times of Israel.

Incidentul de duminică are loc la aproape două săptămâni după ce armata israeliană a lansat una dintre cele mai extinse operațiuni ale sale în Cisiordania din ultimii ani, efectuând raiduri și atacuri aeriene în mai multe părți ale teritoriului ocupat.

Ciocnirile din Cisiordania au devenit mai frecvente de când Israelul a început războiul în Gaza, ca răspuns la atacul Hamas asupra sudului țării din 7 octombrie.

Iordania, care a semnat un acord de pace cu Israelul în 1994, a fost extrem de critică în privința operațiunilor militare israeliene în Cisiordania și Fâșia Gaza.

De asemenea, Iordania este un aliat apropiat al Statelor Unite, de la care primește un ajutor militar substanțial.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News