DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

Trei medici români dezbat o practică controversată: moartea asistată. „Un sfârșit creștinesc” sau „misiunea de a opri suferința unui pacient”?

« Înapoi la articol

Comentarii (4)

BabaVanda   •   26.11.2022, 00:27

Bine, bine, dar cat costa? Cat trebuie sa platesc eu daca vreau sa fiu asistat?

KarlMariavonWeber   •   24.11.2022, 05:07

Prin urmare, prin comparatie cu sistemul penal din SUA, faptul ca se face o comisie de trei medici care in 60 de zile dau un verdict medical, este frectie la un picior de lemn. Nu reprezinta in niciun caz un filtru impotriva abuzurilor. Iar daca s-ar pune in practica filtre impotriva abuzurilor similare cu cele din sistemul penal, masura ar deveni nepractica exact pentru cei care au teoretic nevoie de ea, pentru ca ar dura mai mult decat timpul pana la moartea naturala a acestora. Aceste masuri ar trebui sa includa pe langa raportul medical, anchete sociale solide asupra familiei, epuizare tuturor alternativelor medicale si economice, constata judiciar, etc. Din aceste motive sunt impotriva eutanasierii de stat. Cred ca statele care au legalizat-o au comis o greseala enorm de grava. Pe noi nu ne obliga nimeni sa repetam greseala lor, doar ca sa fim in pas cu lumea.

KarlMariavonWeber   •   24.11.2022, 04:55

In Canada exista una dintre cele mai liberale legi ale sinuciderii. S-a constatat ca in ultimii 10 ani a crescut cu 2 ordine de marime numarul celor care apeleaza la sinuciderea de stat, ceea ce da de gandit. In presa sunt documentate cazuri de abuzuri de tipul: - batrani convinsi de rude sa accepte eutanasierea - bolnavi de boli grave, dar care totusi ar mai avea speranta de viata, dar pentru care tratamentul este scump. Prin urmare li se "prezinta" aceasta posibilitate alternativa a eutanasierii - oameni relativ sanatosi dar cu probleme foarte grave economice care ajung la aceasta metoda (adica oameni care ajung pe drumuri) Am citit despre astfel de cazuri in presa de calitate, gen asociated press, nu junk propagandistic. Poate ar fi bine ca jurnalistii sa faca un episod tip recenzie de presa asupra acestor cazuri. Oricare dintre aceste tipuri de abuz este imposibil de demonstrat postfactum. Prin urmare principala sunt abuzurile. Ganditi-va ca in sistemul penal s-a renuntat la pedeapsa cu moartea tocmai din acest motiv. Desi statistic pedepsele erau justificate penal si justificabile moral in majoritatea covarsitoare a cazurilor, s-a considerat ca chiar si o singura greseala a sistemului, sau abuz, este inacceptabila, asa ca s-a renuntat cu totul la pedeapsa asta. Chiar si in statele americane unde se mai practica pedeapsa, in realitate de la pronuntarea sentintei la aplicare trec 20-25 de ani timp in care cazul trece prin numeroase filtre legale. Prin urmare faptul ca

Sorin5864   •   23.11.2022, 12:42

MOARTEA ASISTATA =SINUCIDERE. DECI, SUFLETUL CELUI DECEDAT, VA AJUNGE IN CEL MAI DE JOS IAD. CUM REINCARNAREA E DOVEDITA SI STIUTA (DAR NESPUSA) DE BISERICA, SUFLETUL RESPECTIVEI PERSOANE, VA RAMANE IN IAD CAT MAI TREBUIA SA FIE PE PAMANT (DAR MASURAT CA ACOLO, ADICA 4 MINUTE IN IAD CAT UN AN PE PAMANT, DECI CAT AR INSEMNA UN AN IN IAD). APOI SE VA REINCARNA, VA ISPASI PACATUL SINUCIDERII (*** *** DE EX), VA TRECE EXACT PRIN ACEEASI SITUATIE CARE A DUS LA SINUCIDERE, DAR VA FI OBLIGATA SA NU O FACA (DE EX, VA INNEBUNI). DECI, MOARTEA ASISTATA E O PACALEALA DEMONICA, PENTRU CA, NU SCAPI DE BOALA PENTRUCARE TE-AI SINUCIS, PANA NU MORI NORMAL. CEL MULT, AR TREBUI MEDICII SA LE DEA CALMANTE CELOR CU SUFERINTE MARI, DAR NU SINUCIDERE.

Acest comentariu a fost moderat pentru: intoleranță față de persoane cu boli/dizabilități.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close