Cele trei victime au fost găsite decedate într-un apartament dintr-un bloc situat pe strada Constantin Roman Vivu din Bistrița. Salvatorii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a le salva viața.

Victimele, soț, soție și fiică, s-ar intoxicat cu gaz metan, potrivit primelor ipoteze ale anchetatorilor. Tânăra găsită decedată lângă părinții săi avea aproximativ 25 de ani.

Când au sosit echipajele medicale, în interiorul apartamentului era o concentrație mare de gaz metan.

„Din păcate, în momentul în care s-a asigurat accesul în interiorul apartamentului, în care s-a detectat o concentrație mare de gaz metan, echipajele de intervenție au găsit trei persoane (două femei și un barbat) fără semne vitale. O parte din locatarii scării s-au autoevacuat, pompierii au procedat pentru evacuarea câtorva persoane ramase în apartamente”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița.

Intoxicația cu monoxid de carbon se produce atunci când monoxidul de carbon se acumulează în sânge. Când în aer este prezentă o cantitate prea mare de monoxid de carbon, corpul înlocuiește oxigenul din globulele roșii ale sângelui cu monoxid de carbon. Aceasta poate conduce la afectarea gravă a țesuturilor sau organelor sau chiar la deces.

Urmărește-ne pe Google News