Deputatul Ringo Dămureanu a declarat în plen luni, 21 octombrie, că s-au cerut 60.000 de euro pentru candidatură, pentru locuri eligibile şi i-a cerut demisia lui George Simion, pe care l-a numit „impostor politic”.

„Nu mi se pare normal să se condiţioneze depunerea candidaturii de oferirea de sume de bani, cu atât mai mult la oamenii care şi-au făcut treaba. Suntem mai mulţi, pe marea majoritate ne-a umilit acest om prin modul mişelesc în care s-a comportat. Nu mi se pare normal să mi se spună că dacă nu ai bani şi nu ai de unde să te împrumuţi nu ai valoare socială şi dacă totuşi ai nevoie îţi spune el de unde să te împrumuţi, probabil de la ce cămătari”, a spus Dămureanu.

„În plenul Parlamentului, cer demisia din funcţia de preşedinte al AUR a acestui impostor politic George Simion”, a adăugat deputatul.

Şi deputatul Lilian Scripnic şi-a anunțat demisia din grupul parlamentar AUR. „Dragi membri, dragi români, vreau să vă informez cu regret că am decis să îmi dau demisia din grupul parlamentar AUR. În cei patru ani de mandat, am investit toate resursele mele în activitatea din Parlament, demonstrând seriozitate şi devotament faţă de partid şi de George Simion”, a scris Scripnic pe Facebook.

Și senatorul Ionuț Neagu a declarat în plen că în martie 2023 i-a trimis o scrisoare lui George Simion, prin care atrăgea atenţia asupra neregulilor din partid. „În acel demers am specificat că nu voi mai candida la nici o funcţie politică. Astfel, în urma scandalurilor şi acuzaţiilor privind cererea de foloase necuvenite şi a opacităţii conducerii partidului […] cer public demisiile pentru prostul management următorilor: domnului George Simion, domnului Marius Lulea, domnului Titus Păunescu, domnului Răzvan Biro şi doamnei Ramona Lovin”, a spus senatorul la microfon, în Parlament.

Scandalul a izbucnit zilele trecute, iar George Simion s-a apărat spunând banii ceruți candidaților reprezintă o contribuție pentru precampanie și campanie.

Urmărește-ne pe Google News