Unul dintre scenarii este prezența normală la școală, altul este ca elevii să învețe 50% la şcoală, 50% online, și un altul, ca școala să se desfășoare 100% online.
Acest ultim scenariu diferă doar pentru clasele pregătitoare – a II-a, unde prezența fizică la școală este necesară indiferent de scenariu.
“Nu poți învăța un copil să facă bastonașe online”, a spus Cristache, care a adăugat că școlile, elevii și profesorii nu sunt pregătiți să învețe 100% online.
“Avem experiența ultimelor trei luni, care ne-a arătat că școala online nu este așa cum cu toții ne dorim. Nu cred că putem avea o școală online bine pusă la punct.
Guvernul vrea să achiziționeze 250.000 de tablete. Nu e suficient. Avem nevoie de programe adaptate, avem nevoie de resursă umană care să știe să interacționeze cu elevul în astfel de situații. Avem nevoie ca acești copii să primească sprijin.
Un copil care nu a avut posibilitatea să aibă nici măcar un smarphone ne gândim că nu va ști să folosească aceste tablete”, a precizat Cristache, citat de TVR.
Potrivit lui Iulian Cristache, Federația părinților susține primul scenariu, în care copiii revin în sălile de clasă.
Ministrul sănătății: “Vom vedea în apropierea lunii septembrie”
Pe de altă parte, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a mărturisit că se vor face în continuare evaluări în perioada verii pentru fiecare etapă, iar în funcție de acestea, se va anunța când începe și noul an școlar.
“Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar.
De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.
- Care este structura anului scolar 2020-2021