Aceste intervenții sunt necesare pentru a îmbunătăți eficiența rețelei și a reduce pierderile și riscul de avarii. Lucrările vor afecta furnizarea apei calde și a încălzirii în anumite zone.

„Este important de subliniat faptul că până la temperaturi exterioare constante, fluctuațiile de temperatură, respectiv diferențele de temperatură între zi și noapte, impun efectuarea unor manevre tehnice în rețea, care în unele cazuri provoacă avarii în sistem. În prezent, lucrările de reabilitare a rețelei primare segmentează magistralele, existând tronsoane noi de conductă intercalate cu tronsoane de conductă veche”, transmite CMTEB.

„Pe măsură ce proiectul de modernizarea a rețelei de termoficare va avansa, funcționarea sistemului de termoficare va avea rezultate directe în creșterea confortului termic pentru toți clienții”, se mai menționează în comunicatul CMTEB.

Lucrări în sectorul 3

În sectorul 3, lucrările vor afecta două zone principale. Prima zonă este Bulevardul Camil Ressu, unde se vor moderniza conductele Dn 600mm.

Proiectul face parte din „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – Lot 1, Obiectiv 2 – tronson C4MB – CV16”.

Aceste lucrări vor întrerupe furnizarea agentului termic pentru încălzire și apă caldă către 42 de blocuri până la data de 1 noiembrie 2024, ora 23.00. Conducta din această zonă funcționează din 1965.

A doua zonă vizată în sectorul 3 este Bulevardul Nicolae Grigorescu și strada Constantin Brâncuși, unde vor avea loc reparații la conductele Dn 500mm.

Aceste lucrări vor întrerupe furnizarea agentului termic pentru 86 de blocuri până la 30 octombrie 2024, ora 23.00. Conducta din această zonă funcționează din 1963.

Lucrări în sectorul 4

În sectorul 4, lucrările se vor desfășura pe strada Reșița, unde vor fi efectuate intervenții pentru integrarea racordurilor și întregirea conductei Dn 500mm.

Proiectul face parte din POIM – „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – Lot 4, Obiectiv 20”. Aceste lucrări vor afecta furnizarea agentului termic pentru 166 de blocuri și 5 agenți economici între 29 octombrie și 1 noiembrie 2024. Conducta din această zonă funcționează din 1976.

Lucrări în sectorul 6

În sectorul 6, lucrările se vor desfășura pe bulevardul Timișoara, unde vor fi înlocuite porțiuni de conducte Dn 600mm și vane aferente punctului termic 12/4.

Aceste lucrări vor afecta furnizarea agentului termic pentru 29 de blocuri până la data de 29 octombrie 2024, ora 23.00. Conducta din această zonă funcționează din 1984.

Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora și de starea de degradare a conductelor, conform anunțului făcut de CMTEB.

Urmărește-ne pe Google News