Pentru siguranță, trei spitale și mii de case au fost, deja, evacuate. Bomba aeriană americană de 1.000 de kilograme, echipată cu un detonator de impact frontal și spate, urmează să fie dezamorsată pe un șantier.

Un perimetru de 500 de metri a fost stabilit și izolat în jurul zonei în care se află bomba. Autoritățile orașului Köln anunță că experții le-au transmis că ar mai putea fi alte opt bombe de avioane neexplodate, dar că acest lucru poate fi determinat doar prin săpături ulterioare.

Operațiunea de evacuare a implicat aproximativ 1.300 de polițiști, pompieri, personal al serviciilor de urgență, o campanie media locală și 800 de voluntari. Aceștia au bătut la uși pentru a se asigura că locuitorii își părăsesc casele.

Potrivit autorităților, operațiunea a fost descrisă ca fiind cea mai mare și extinsă de acest gen din 1945.

Köln, printre cele mai bombardate orașe din Europa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Două spitale au fost evacuate joi, în timp ce un al treilea a fost eliberat vineri dimineață, împreună cu până la 10.000 de rezidenți care au fost instruiți să-și părăsească locuințele. De asemenea, traficul și transportul public au fost deviate în zonă.

Pacienții au fost distribuiți în alte spitale din oraș în peste 300 de ambulanțe sau mutați într-un adăpost construit temporar, în timp ce rezidenții au fost mutați în clădirile școlilor din afara zonei de evacuare, care au fost închise pentru o zi.

Köln a fost printre cele mai bombardate orașe din Europa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Evacuările din cauza descoperirilor de bombe au loc în fiecare an și sunt, de asemenea, obișnuite în alte orașe mari din Germania, care au fost puternic vizate, precum Berlin.

 
 

Urmărește-ne pe Google News