Un tată în vârstă de 53 de ani şi fiul său în vârstă de 30 de ani, care au reședința în Wuppertal, sunt acuzaţi că au încercat să obţină 15 milioane de euro de la familia lui Schumacher. Aceștia au ameninţat că vor publica date și imagini pe darknet, pe care rudele fostului pilot de Formula 1 nu doreau să le facă publice.

Tatăl ar fi cumpărat datele pentru o sumă cuprinsă între 10.000 şi 99.000 de euro de la un fost agent de pază care era angajat al familiei lui Michael Schumacher.

Au cerut 15 milioane de euro

Acesta este acuzat că ar fi copiat aceste date și imagini fără permisiune „cel mai târziu când şi-a părăsit postul în martie 2021”, potrivit unui comunicat al pachetului. Imaginile erau foarte sensibile, deoarece îl arătau pe fostul pilot înainte şi după accidentul său de schi din 2013, care i-a distrus viața.

Cel mai în vârstă membru al grupului de şantajişti a sunat în mod repetat o angajată a familiei lui Michael Schumacher, pentru cere cele 15 milioane de euro. Femeia ar fi solicitat dovezi că imaginile se aflau într-adevăr în posesia sa și a primit datele de la o adresă de e-mail imposibil de detectat.

Tatăl şantajist riscă între unu şi cincisprezece ani de închisoare, iar fiul său, acuzat de complicitate, poate primi o pedeapsă mai mică, fiind deja în libertate. De asemenea, fostul agent de pază are și el două capete de acuzare: complicitate la o tentativă de şantaj şi violarea vieţii private.

Urmărește-ne pe Google News