UPDATE, ora 20.21: Ucrainenii fugari au fost prinși. Conform presei locale, inițial, autoritățile din Ucraina au anunțat că trei persoane ar fi fugit spre teritoriul României. Ulterior, în urrma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre două persoane. Ambele au fost reținute la câteva ore după declanșarea alarmei. Oamenii legii sătmăreni au găsit și o armă, după ce l-au reținut pe unul dintre suspecți. Acesta a fost reținut de către autoritățile române joi după-amiază, la ora 15.05.

La ora 16.53, autoritățile ucrainene au informat conducerea Sectorului PF Tarna Mare că l-au reținut pe al doilea suspect.

Știre inițială: Polițiștii ar fi reținut deja un suspect și au descoperit o armă abandonată, arată sursa citată. Oamenii legii au organizat filtre pe drumurile din Satu Mare, pentru prinderea infractorilor.

Conform Poliției de Frontieră, trei persoane din Ucraina ar fi ajuns pe teritoriul țării noastre. Acestea ar fi făcut parte dintr-un grup care ar fi atacat o patrulă din țara vecină.

Omologii din Ucraina au fost cei care au anunțat ofițerii de frontieră din Satu Mare în legătură cu acest incident. Infractorii au asupra lor armament de luptă, cu muniția aferentă.

PresaSM relatează că arma a fost găsită pe traseul de frontieră al Ucrainei, fără încărcător. Unul dintre fugari le-ar fi arătat oamenilor legii unde a abandonat arma. Aceasta a fost găsită pe teritoriul României, în timp ce încărcătorul a fost găsit pe teritoriul Ucrainei.

FOTO: Presa SM

Urmărește-ne pe Google News