Serviciul de zi completează o rută populară de tren de noapte dintre capitalele menționate, care a fost relansată în urmă cu un an, cu mare entuziasm, însă care a întâmpinat câteva probleme tehnice, relatează cotidianul britanic The Guardian.

Serviciul de tren de zi, care din cauza unor probleme logistice a fost întârziat, va circula între Berlin Hauptbahnhof și Paris Gare de LEst. De asemenea, acesta va avea opriri în Strasbourg, Karlsruhe și Frankfurt Sud. Cursa va dura aproximativ opt ore.  

În prezent, cea mai rapidă călătorie cu trenul între capitalele Franței și Germaniei durează puțin sub nouă ore. Totuși, necesită două sau trei schimbări, fapt ce face experiența să devină incomodă. 

Va exista inițial doar un singur serviciu de tren pe zi, care va pleca din Paris la 9.55 dimineața și va ajunge în Berlin puțin după ora 18.00. La întoarcere, va pleca din Berlin la 11.54 dimineața, ajungând la Paris chiar înainte de 20.00.  

Operatorii SNCF și Deutsche Bahn au speranța ca pasagerii să privească serviciul ca pe o alternativă relaxantă, dar și o îmbunătățire considerabilă a rutei actuale. Referitor la tarife, acestea încep de la 59 de euro pentru un bilet de clasa a doua într-o singură direcție și de la 69 de euro pentru un loc la clasa întâi. În funcție de cerere, prețurile vor varia.  

Pe data de 16 octombrie se vor deschide rezervările, operatorii așteptându-se la o uriașă cerere. Fiecare tren va avea aproape 530 de locuri. 

Adăugarea acestei rute, Paris-Berlin, a fost așteptată ani întregi. Operatorii de trenuri din Europa sunt sub presiune să își extindă serviciile pe fondul unui impuls politic de a convinge oamenii să renunțe la mașini și avioane, dar și a unei tendințe recente post-pandemie, de călătorii lente. 

Urmărește-ne pe Google News