Trenul Suceava-Putna pictat cu imaginea lui Ștefan cel Mare este foarte bine primit de public, imaginile publicate de CFR călători pe facebook fiind apreciate de internauți, relatează monitorulsv.ro.
Automotorul Desiro „Săgeata albastră”, a fost pictat cu imaginea domnitorului, cu autocolante în care apare și Mânăstirea Putna, dar și referiri la Centenarul Marii Uniri. Calea ferată este din nou în uz, la mai bine de un secol de când a fost dată în folosință.
Oamenii spun că trenul are acum o imagine foarte comercială, care va atrage și mai mulți călători.
CFR Călători asigură zilnic două trenuri pe sens pe relația Suceava-Putna. Cursele au fost adaptate la nevoile de trafic, în timpul săptămânii mai mult pentru navetă, în timp ce sâmbăta și duminica este un alt orar, și pentru cei care vor să ajungă cu trenul la Mănăstirea Putna. Pelerinii au la dispoziție în jur de patru ore, pentru a se întoarce apoi spre Suceava sau spre alte județe ale Moldovei.
Biletul de tren asigură intrarea la Mânăstirea Putna
Prin decizia conducerii Mănăstiri Putna, care a insistat foarte mult pentru reluarea traficului feroviar, biletul de tren este și bilet de intrare la muzeul locașului de cult în care își doarme somnul de veci domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt.
Linia spre Putna a fost inaugurată în anul 1898, fiind folosită inclusiv de membrii Casei Regale a României.
Traficul a fost sistat în anul 2012, iar cursele au fost reluate din 14 august 2018, după o primă etapă de reabilitate a liniei, care continuă acum cu o a doua etapă, care va spori viteza de circulație.
Lucrările care se fac acum sunt de schimbare a traverselor degradate, iar la finalizarea lor, în maximum două luni, viteza minimă de pe sectorul Rădăuți-Putna, cel mai problematic din prisma vitezei, va spori de la 40 la 60 de kilometri la oră.
Școlile moderne fără nici un elev. Condiții deplorabile și instituții ”la cheie”, închise cu lacătul. Paradoxul învățământului rural
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro