„În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.
Concret, data de 10.07.2017, formațiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menționat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018” se arată în comunicatul procurorilor.
Mercedesul ar fi ajuns la soție
PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până acum, numai din subneția acordată partidelor de la buget, fără cotizațiile membrilor.
O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, au fost cheltuiți pe bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250, relatează newsweek.ro.
Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! – valorează în jur de 188.000 euro.
Cel puțin una nu este folosită pentru partid, ci de Mircea Drăghici și soția acestuia, Georgiana Drăghici.
Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, ar conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei, arată sursa citată.
Pe 2 aprilie, DNA anunţa că Mircea Drăghici a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie de la Autoritatea Electorală Permanentă.
În calitate de trezorier al PSD, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând partidului, Mircea Drăghici, care are calitatea de suspect în dosar, şi-ar fi însuşit suma de 380.000 de euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil, au mai arătat procurorii.
Fotografie principală: Inquam Photos / Octav Ganea
Citește și:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro