„Faptul că la momentul celei de-a doua opriri în trafic, intimatul-inculpat, refuzând să se supună solicitărilor adresate în condiţiile legii de către persoana vătămată, a ajuns să o agreseze în mod repetat pe aceasta, a doua agresiune fiind desfăşurată în prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai autorităţii statului, conştientizând că acţiunea sa este înregistrată, atestă o deosebită îndrăzneală şi un dispreţ surprinzător, nu doar pentru integritatea fizică a altei persoane, ci, şi mai grav, pentru ceea ce acea persoană reprezenta-autoritatea statului, deşi intimatul-inculpat invocă în mod repetat că are experienţă în ceea ce priveşte relaţia cu organele statului şi, în special, cu poliţia. Grav este şi faptul că a doua lovitură pe care se presupune că intimatul-inculpat i-a aplicat-o persoanei vătămate, având în vedere zona corpului care a fost vizată, era destinată nu doar să provoace victimei o suferinţă fizică puternică, dar şi să o înjosească”, explică judecătoarea Anca Saru, de la Tribunalul Bucureşti, în motivarea deciziei.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte existenţa unei provocări din provocări din partea poliţiştilor, instanţa arată cu nu poate fi vorba despre aşa ceva, mai ales că Boureanu este cel care a recurs la gesturi şi cuvinte jignitoare la adresa organelor de poliţie.

„Imediat după controlul de rutină efectuat cu ocazia primei opriri în trafic a autoturismului intimatului-inculpat, în cadrul căruia nici măcar intimatul-inculpat nu susţine că organele de poliţie care au efectuat controlul ar fi avut o atitudine neadecvată, intimatul-inculpat este cel care a apăsat în mod repetat claxonul şi a recurs la gesturi şi cuvinte jignitoare la adresa organelor de poliţie, fapt care a determinat o nouă oprire în trafic a autoturismului în vederea efectuării demersurilor necesare sancţionării contravenţionale a acestuia”, se menţionează în motivare.



Astfel, judecătorul Tribunalului Bucureşti apreciază că arestul preventiv este singura măsură preventivă ce poate fi aplicată fostului parlamentar.

„Un prim argument în susţinerea acestei concluzii este acela al gravităţii sporite a activităţii pretins infracţionale pe care se reţine că există suspiciunea rezonabilă că intimatul-inculpat a desfăşurat-o. Astfel, există bănuiala rezonabilă că acesta a generat incidentul soldat cu inculparea sa sub aspectul unei infracţiuni de o gravitate sporită, pornind de la un simplu control rutier, legal desfăşurat, adresarea de invective şi gesturi jignitoare, sancţionabilă chiar şi în raporturile cu un simplu cetăţean, cu atât mai mult, cu un reprezentant al autorităţii statului, neprimind până la acest moment o explicaţie din partea intimatului inculpat”, se arată în documentul citat.

Faptele de care este acuzat Boureanu au avut loc în 9 iunie, în jurul orei 01.30, după ce mașina în care se afla fostul deputat, pe scaunul din dreapta șoferului, a fost oprită de un echipaj de la Brigada Rutrieră a Capitalei pentru control în zona Piața Charles de Gaulle. Un polițist a cerut documentele de identitate, moment în care Boureanu a început să îl amenințe, apoi i-a prins degetele mâinii drepte la portiera maşinii, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală. (Vezi AICI filmul scandalului care a dus la arestarea lui Boureanu).

Iubita lui Boureanu este acuzată că a mințit când a fost audiată ca martor de procurori, în 9 iunie și 6 iulie, încercând astfel să îl ajute pe fostul deputat. Procurorii susțin că declarația pe care iubita lui Boureanu a dat-o în 6 iulie este în contradicție cu declarația anterioară și cu probatoriul administrat în cauză.


EXCLUSIV / Escrocii închiriază case inexistente! Megafestivalul UNTOLD de la Cluj atrage ca un magnet infractori de tot felul

 
 

Urmărește-ne pe Google News