Unul dintre cele mai simple moduri de a economisi combustibil este verificarea regulată a presiunii în anvelope. Experții de la Vertu Motors atrag atenția asupra impactului semnificativ pe care anvelopele care nu sunt foarte umflate îl poate avea asupra eficienței consumului de carburant.

„Presiunea din anvelope poate influența considerabil eficiența unei mașini. De exemplu, s-a constatat că anvelopele cu presiune insuficientă pot crește consumul de combustibil cu până la 10%”, explică un specialist pentru Express.

Cât de des trebuie verificată presiunea din anvelope

Recomandarea este să verificați presiunea cel puțin o dată pe lună și să vă asigurați că aceasta corespunde valorilor indicate de producător. Acest pas simplu nu doar că reduce consumul de combustibil, ci prelungește și durata de viață a anvelopelor, reducând astfel cheltuielile generale de întreținere.

Pe lângă presiunea în anvelope, modul în care fiecare persoană conduce influențează în mod direct cât de des trebuie să alimenteze. Accelerările bruște și frânările repetate, mai ales în traficul urban, pot duce la un consum inutil de carburant.

„Dacă ești prins în trafic și accelerezi brusc doar pentru a încetini imediat, consumi combustibil fără rost. Adoptarea unui stil de condus mai lin, în care apeși pedala de accelerație cu moderație poate face o diferență notabilă. Portofelul tău îți va mulțumi pentru această schimbare”, mai spune expertul.

Alte trucuri care ajută la reducerea consumului de combustibil

De asemenea, evitarea staționării cu motorul pornit este o altă măsură simplă care contribuie la economisirea de combustibil. Dacă vă aflați în trafic intens sau așteptați pentru perioade mai lungi, oprirea motorului poate reduce semnificativ consumul inutil de carburant.

Pe lângă trucurile menționate mai sus, jurnaliștii britanici notează că există și alte strategii pentru a reduce consumul de combustibil:

  • Menținerea unei viteze constante pe autostradă, folosind funcția de cruise control, acolo unde este posibil
  • Reducerea greutăților transportate inutil în mașină. Obiectele voluminoase sau grele cresc rezistența și implicit consumul de carburant
  • Verificarea regulată a stării filtrelor și uleiurilor, care poate îmbunătăți performanțele motorului

Prin aplicarea acestor sfaturi, șoferii nu doar că pot economisi bani, dar contribuie și la reducerea amprentei de carbon, un pas important în lupta împotriva schimbărilor climatice, mai notează cei de la Express.

 
 

Urmărește-ne pe Google News