Cum faci ceapa mai dulce. Uneori ceapa este mai iute și gust care nu e pe placul tuturor. Noi îți arătăm cum să faci ca ceapa să aibă un gust mai dulce, mai ales când o vor mânca copiii. Iată cum îndulcești gustul cepei.
Curăță ceapa așa cum o faci în mod obișnuit și taie-o. Apoi înmoaie-o în apă foarte rece câteva secunde. Usuc-o după aceea cu un șervet absorbant. Va avea un gust dulce, fără iuțeală sau amăreală.
Cum tai ceapa fără să lăcrimezi
– poți să o tai într-o zonă unde este curent;
– dă drumul la hotă sau la ventilație și taie ceapa alături pentru a împrăștia acizii;
– freacă fundul pe care tai cu o felie de lămâie pentru a evita impregnarea acestuia de mirosul acid;
– ține cuțitul la congelator cel puțin 15 minute înainte de a-l folosi la tăierea cepei;
– congelează ceapa o oră înainte de tăiere;
– în timp ce o tai înmoaie cuțitul în apă rece sau oțet câteva clipe;
– alege un cuțit neted, fără dinți (aceștia eliberează mai multe enzime din ceapă);
– pune apă într-un recipient lângă tine pentru a elimina gazul eliberat în timpul tăierii;
– ca să nu lăcrimezi pune-ți la ochi ochelari de înot;
– poți pune și un vas cu apă care fierbe, fiindcă vaporii vor acționa asupra gazului;
– după ce ai tăiat ceapa grosier pune bucățile în apă care clocotește pentru câteva minute, apoi continuă tăierea mai mărunt;
– mărunțește ceapa într-un vas plin cu apă;
– dacă nu merge nimic, alege soiuri de ceapă mai puțin iritante. Va fi un gust diferit, dar vei ”plânge” mai puțin!
Cum conservi mai mult timp ceapa și usturoiul
Când cumperi ceapă și usturoi iei de obicei o cantitate mai mare care să-ți ajungă mai mult timp. Dar nu știi mereu cum să le păstrezi în condiții bune ca să nu se ofilească sau să se strice. Nu folosi în nici un caz saci de plastic fiindcă aceștia nu fac decât să accelereze procesul de deteriorare a lor. Iată cum procedezi:
Ai nevoie de saci de hârtie bej, un perforator și clame de prins pungile. Îndoaie pungile și perforează-le cam la 3 cm distanță între găurele, ca să circule aerul prin ele. Separă ceapa de usturoi în pungi diferite. Apoi închide-le cu clamele și depozitează-le într-un loc întunecos, la adăpost de căldură.
Cum scapi de tuse cu ceapă
Ceapa este o legumă ieftină pe care o găsești tot timpul anului. Ea posedă și proprietăți antiinflamatorii și antiinfecțioase. În plus, favorizează evacuarea mucusului, fiind foarte eficace în caz de tuse. Testează cataplasma următoare ca să scapi de tuse!
Ai nevoie de: o ceapă și un prosop. Cum procedezi? Curăță ceapa de coajă și dă-o pe răzătoarea mare. Pune piureul obținut pe un prosop și pliază-l în două. Pune prosopul pe picioare. Stai așa o oră și jumătate și clătește apoi picioarele cu apă. Evident, este un sfat naturist. Dacă ai răcit sau ai gripă, mergi la doctor pentru un diagnositc și un tratament adecvat!