Salată verde proaspătă. O ai deja în frigider de două zile şi s-a cam ofilit. Înmoaie-o într- o soluţie formată dintr- un pahar de oţet alb în care ai pus o lingură de zahăr pudră. Va redeveni crocantă.
Taie ceapa fără lacrimi. O soluţie la îndemână care dă rezultate este să ţii ceapa puţin la frigider înainte de a o tăia.
Avocado copt mai repede. Ca să poţi coace mai repede avocado, fără să se strice, pune-l într-un săculeţ de pânză împreună cu o banană.
Fasolea uscată fierbe mai repede dacă adaugi două linguri de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apă.
Cartofii se păstrează mai bine dacă îi ţii într- un coş de răchită, acoperiţi cu un ziar, ca să nu stea la lumină.
Dacă pâinea de sendvişuri este prea proaspătă, înainte de a o felia, ţine-o la congelator 30 de minute.
Cartofi care nu explodează. Dacă vrei să nu explodeze cartofii când îi pui la copt sau la fiert, întregi, înţeapă-i mai înainte cu un cuţit sau o furculiţă.
Mirosul de peşte poate fi diminuat dacă adaugi puţin lapte în apa în care îl fierbi. Dacă îl faci la grătar, ţine-l în apă sărată cu lămâie un sfert de oră şi apoi şterge- l cu un prosop.
Lămâi şi portocale mai suculente. Înainte de a le stoarce, bagă-le câteva secunde la cuptorul cu microunde.
Merele curăţate de coajă nu oxidează dacă le stropeşti cu suc de lămâie. E valabil şi pentru avocado.
Portocalele se curăţă mai uşor de coajă dacă le laşi în apă fierbinte 5 minute înainte de a le tăia.
Ca să mai diminuezi din aciditatea roşiilor, când le pui la fiert, adaugă un morcov întreg, pe care îl scoţi la sfârşit.
Ca să fii sigură că maioneza nu se taie, adaugă puţin miez de pâine când începi să o baţi. Ai grijă ca uleiul şi ouăle să fie la temperatura camerei.
Cafea prea amară. Dacă ai cumpărat o cafea prea prăjită şi are un gust mai amar, pune un vârf de cuţit de sare în ea, după ce ai preparat-o.
Ca să verifici dacă prăjitura este gata, înfige un băţ de frigăruie de lemn în mijlocul ei. Dacă iese curat, e gata. Se aplică la cozonaci şi la prăjiturile din aluat tip pandişpan, checuri etc.
Gemul sau dulceaţa se va conserva mai bine dacă imediat ce le-ai pus în borcane le întorci cu fundul în sus. Se va crea un vid care va conserva mai bine conţinutul.
Petele de la morcovi, lăsate pe robotul de bucătărie, ies dacă freci ustensilele cu un burete înmuiat în puţin ulei.
Frişca lichidă se bate perfect dacă o pui înainte în vasul de mixer împreună cu paletele 5 minute la congelator.
Crusta crocantă la friptura de pui se obţine dacă ungi puiul cu suc de lămâie, sare şi piper înainte de a-l băga la cuptor.
Gustul amar al ficatului de pui se înlătură dacă îl ţii 1-2 ore în lapte înainte de a-l pregăti.
Vrei să dai o aromă specială cartofilor prăjiţi? Adaugă doi căţei de usturoi striviţi în ulei, înainte de a-i prăji.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!