Ventilator + gheaţă

Dacă nu ai aparat de aer condiţionat, dar ai un ventilator, du-l în dormitor şi porneşte- l, iar în dreptul palelor sale aşază un vas mare cu gheaţă. Într-o oră sau două, vei vedea că va scădea temperatura din cameră…

Deschide ferestrele

Poate ai observat că nopţile sunt, cel puţin deocamdată, răcoroase. Profită şi lasă ferestrele larg deschise până în zori, când aerul de afară reîncepe să se încălzească. Dacă poţi lăsa uşile şi deschise între camere, ca să se producă un curent de aer, cu atât mai bine. Totul e să nu te afli fix în calea curentului, că te alegi cu o nevralgie…

Bea apă!

Uită ideea potrivit căreia dacă te scoli în timpul nopţii şi bei apă îţi strici somnul. Care somn?! Organismul tău s-ar putea să nu-şi găsească liniştea tocmai pentru că, transpirând, se deshidratează! Aşadar, aşază un pahar cu apă la capul patului şi, dacă te trezeşti noaptea, bea câteva guri înainte de a te întoarce pe partea cealaltă.

Răceşte perna

Cum unde? În frigider! Înfăşoar-o într-o pungă din plastic şi ţine-o la rece câteva minute bune, înainte de a merge la culcare. Dacă nu ai loc în frigider pentru pernă, ţine la rece un prosop împăturit şi înveleşte apoi perna în el.

Aşternuturi din bumbac

Fibrele naturale nu supraîncălzesc corpul şi absorb transpiraţia, aşadar, alege lenjeria din bumbac, in sau mătase, nu amestecuri sintetice, mai ales vara!

Poartă pijama

Deşi ai putea crede că, pe caniculă, mai bine dormi dezbrăcat(ă), află că senzaţia de răcoare nu e dată de lipsa hainelor, ci, din contră, de o pijama largă, comodă, subţire, din fibre naturale.

Ia o cină uşoară

Hamburgerii, pizza, cartofii prăjiţi, friptura îngreunează digestia şi îţi tulbură somnul. O salată, un fruct, o porţie de legume sau un iaurt – aşa arată cina perfectă.

Urmărește-ne pe Google News