Iată, însă, câteva trucuri la îndemână pentru a avea o casă curată. Produsele de curăţenie le vei găsi în propriul frigider sau în cămară.
Uită de dezinfectanţii de toaletă scumpi şi toxici. Un bun produs de curăţat vasul de toaletă este băutura carbogazoasă, care acţionează asupra impurităţilor, îndepărtându-le imediat.
Praful de curăţat lasă urme şi, de cele de mai multe ori, strică smalţul sau luciul obiectelor asupra căruia este folosit. De aceea, este recomandat ca, în locul clasicului praf de curăţat să folosiţi sare fină de bucătărie.
Un alt produs foarte des folosit în gospodărie este clorul. Fie că îl folosiţi ca dezinfectant, fie pe post de înălbitor, acest produs lasă în urmă un miros neplăcut, iar, în cazul în care nu este manevrat cu atenţie, poate deteriora obiectele pe care le atinge.
Astfel, în cazul în care aveţi rufe care necesită înălbire, ar trebui să ştiţi că o variantă ecologică şi eficientă a clorului este lămâia. Puneţi rufele într-un vas cu apă caldă în care aţi pus mai multe felii de lămâie şi acestea vor arăta ca noi.
Depunerile de piatră pe obiectele sanitare sunt coşmarul oricărei gospodine. Pe piaţă există mai multe produse de curăţat care îndepărtează aceste depuneri de piatră. Şi nu numai, pentru că, după folosiri repetate, acestea deteriorează obiectele sanitare, pe care fie le zgârie, fie le lasă fără luciu.
Aşa că, dacă doriţi ca obiectele dumneavoastră să aibă o viaţă cât mai lungă, curăţaţi-le cu felii de lămâie.
Curăţarea printre dinţii furculiţelor este mult mai uşoară dacă folosiţi sfoară alimentară. Textura acesteia – bumbacul – îndepărtează imediat resturile alimentare întărite.
Cabina de duş şi depunerile de piatră şi săpun sunt o adevărată corvoadă pentru gospodine. Acum o puteţi curăţa rapid şi iefitin dacă folosiţi un amestec de bicarbonat de sodiu şi oţet care, aplicat pe sticla cabinei de duş o face imediat, ca nouă.