– Pâinea caldă se lasă să se răcească neambalată. În caz contrar, coaja nu va mai fi crocantă, iar mucegaiul va prospera rapid în ea.
– Cornurile, baghetele şi alte produse de panificaţie de acest gen, dacă nu au fost făcute pesmeţi, nu trebuie păstrate mai mult de două zile. Mucegaiul, chiar dacă nu este vizibil, există.
– Foarte mulţi brutari recomandă ca o bucată de pâine sau o pâine proaspăt coaptă să nu fie păstrată în pungi din plastic. Aceasta deoarece plasticul nu permite pâinii să „respire”, ceea ce face ca umiditatea să se menţină în interiorul pungii, pâinea să se înmoaie şi, treptat, să mucegăiască.
– De regulă pâinea proaspăt coaptă se păstrează cu partea tăiată în jos, fără nici un fel de ambalaj. Pâinea care a fost preparată cu afânători sau cu o cantitate foarte mică de drojdie se va păstra proaspătă timp de mai multe zile dacă este depozitată în acelaşi mod.
– Franzela obişnuită se poate păstra fără riscuri cel mult trei zile.
– Pâinea de secară rezistă bine fără probleme 3-5 zile.
– Se recomandă ca pâinea să fie păstrată într-un spaţiu uscat şi lipsit de lumină.
– Pentru ca pâinea să-şi păstreze coaja crocantă, este bine să fie ţinută învelită în hârtie. Atenţie! Nu orice hârtie de ambalaj este indicată pentru învelit alimente.
– Este greşită ideea că pâinea se poate păstra bine în frigider. Acolo, ea îşi pierde calităţile fizice. În schimb, pâinea proaspătă se păstreza perfect în congelator, în pungă de plastic. Dacă o dezgheţi lent, vei avea o pâine perfect proaspătă. În plus, odată decongelată pâinea, ca de altfel orice aliment congelat, nu se mai recongelează.
– De asemenea, atunci când păstrezi pâinea la frigider în pungă din plastic, ambalajul de dimensiuni mai mari decât produsul poate stimula apariţia mucegaiului.
 
 
 

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News