Pentru ferestre şi uşi

Se pot folosi burleţi (benzi care se fixează pe tocuri ori pe canturi). Aceştia izolează termic locuinţa şi împiedică pătrunderea apei. Burleţii pot fi din pâslă, cauciuc sau plastic. Cel mai uşor de folosit sunt burleţii autoadezivi din spumă poliuretanică. Înainte de fixare, suprafaţa trebuie bine curăţată, pentru a asigura o lipire cât mai etanşă, care să reziste în timp. E preferabil să demonezi uşile sau ferestrele când îi montezi.

Fisurile din pereţi se pot rezolva prin crearea unor garnituri, adică a unor etanşări realizate manual din produse pe bază de silicon. Cu ajutorul lor se umplu perfect spaţiile din lemn sau din metal şi se obţine o etanşeitate care va dura mult timp. Trebuie să fii atent( ă) pentru a obţine o garnitură regulată. Foloseşte un pistol pentru silicon ca să o aplici. Cât este încă umed, siliconul se poate modela manual, astfel încât să umple bine locul şi să arate frumos. Se usucă după câteva ore. Alege cu grijă tubul de silicon! Există diverse tipuri şi culori, în funcţie de întrebuinţarea pe care i-o dai. Pentru a-l repartiza uniform ai nevoie de un pistol pentru silicon. După utilizare, tubul se şterge şi se acoperă cu dopul, ca să nu se usuce.

 

Rulourile exterioare

Acestea pot fi din PVC, lemn sau aluminiu. Un mare avantaj pe care îl aduc rulourile exterioare este că ajută la reducerea costurilor cu încălzirea iarna, deoarece formează o barieră termică şi determină păstrarea unei temperaturi constante în locuinţă. Pentru că lamelele sunt umplute cu spumă poliuretanică, rulourile asigură şi protecţie fonică. Noi ţi le recomandăm pe cele din aluminiu, care sunt mai eficiente şi mai rezistente în timp. Şi durata de viaţă a rulourilor din alumininiu este mai mare (15-20 de ani, faţă de cele din PVC, care rezistă în jur de 5-10 ani). Rulourile se acţionează manual, din interiorul casei, şi se găsesc într-o varietate largă de culori.

 
 

Urmărește-ne pe Google News