2. Găseşte unghiul potrivit
Caută postura în care arăţi cel mai bine şi abia apoi fă poza. Întinde mâna la maximum şi aşaz-o mai sus de linia capului, astfel încât să eviţi un “nas enorm”, iar trăsăturile feţei să fie în armonie perfectă.
3. Selfie cu un scop
Încearcă să fii relevant. Chiar dacă este vorba despre tine şi zici că nu-ţi pasă ce crede lumea despre selfie-ul căruia îi vei da share, nu e chiar aşa. Un selfie apreciat şi lipsit de critici este unul care are un scop. Ai luat permisul? Ai absolvit facultatea? Ţi s-a născut copilul? Orice moment important se vede într-un anumit fel pe faţa ta. Surprinde- l şi păstrează-l într-un selfie-amintire.
4. Fii natural
Renunţă la duck face (bot de raţă) şi la posturile de model luat prin surprindere. Lumea ştie să recunoască un selfie. Şi dacă vei avea atitudinea de “oops, nu ştiam că facem poză” într-o fotografie făcută de tine, în care ţi se vede şi mâna întinsă, oamenii îşi vor face o părere proastă.
5. Foloseşte camera principală
Smartphone-urile au două camere, una principală şi una frontală. Deşi e mai comod să foloseşti camera frontală, camera de pe spatele smartphone-ului este mai performantă, iar selfie-urile vor ieşi la calitate mai bună.
6. Caută o lumină bună
Un selfie bun e pus mereu într-o lumină bună. Aşa că ai grijă să fii în preajma ferestrelor sau a unei surse naturale de lumină care trebuie să fie în faţa ta, puţin deasupra liniei ochilor, pentru ca lumina să-ţi încadreze faţa.
7. Unde-s mulţi, puterea creşte
Un selfie între prieteni e mai bine perceput decât un selfie de unul singur. Deci, dacă vrei să scapi de gura lumii care te critică pentru că-ţi faci prea multe selfie- uri, adunaţi-vă mai mulţi la poze.