Fostul președinte american, cunoscut pentru numeroasele sale declarații pline de exagerări și informații false lansate în public, s-a referit la o suspiciune de caz în orașul Springfield, Ohio.

„În Springfield, ei mănâncă câini, cei care vin (imigranții, n.r.) mănâncă pisici. Ei mănâncă animalele de companie ale oamenilor”, a spus el, stârnind imediat meme-uri ironice pe rețelele sociale.

Trump nu este singurul care a alimentat această informație falsă rostogolită ca fiind certă, fiind susținut de candidatul la vicepreședinție J.D. Vance și multimiliardarul Elon Musk. Trump, JD Vance, Musk și suporterii lor fideli răspândesc „cazul Springfield” deși poliția și administrația acestui oraș l-au dezmințit categoric.

Alexis Farrell. Foto: Poliția din Canton

În realitate, Trump a preluat un caz care s-a produs în altă parte, dar l-a deturnat în sensul care-i convine în scop electoral, în condițiile în care două treimi din americani au animale de companie în casă.

Potrivit postului de radio din Dayton, cazul la care s-a referit Trump și o parte din susținătorii săi nu este din Springfield, ci din Canton (Ohio), și acuzata nu este imigrantă, ci americancă ce nu are origini haitiene.

Alexis Ferrell, în vârstă de 27 de ani, din Canton, este acuzată că a ucis și a mâncat o pisică în fața altor persoane. Momentul a fost înregistrat video, iar femeia a ajuns după gratii la închisoarea din Stark County, Ohio.

„Din păcate, nu este prima dată când compatrioții noștri din străinătate au fost victime ale campaniilor de dezinformare, au fost stigmatizați și dezumanizați pentru a servi intereselor politice electorale”, a reacționat diplomația haitiană din exil.

Urmărește-ne pe Google News