Trump face în mod regulat aceleași promisiuni politice în campania electorală pe care le face și cu ușile închise, atunci când se întâlnește cu donatori bogați. Cel mai adesea, acestea se referă la politica externă, precum și la probleme legate de inflație și imigrație.

De exemplu, la un eveniment, el a sugerat că ar fi bombardat Moscova și Beijingul, dacă Rusia ar fi invadat Ucraina sau China ar fi invadat Taiwanul și el ar fi fost președintele Statelor Unite, surprinzându-i pe unii dintre donatori.

Fostul lider american a vorbit în repetate rânduri despre sfârșitul conflictului din Ucraina, explicând începutul acestuia prin faptul că „oameni proști” sunt la putere în Statele Unite și s-a lăudat cu capacitatea sa de a influența acest conflict în calitate de președinte.

În 2023, el a promis că va pune capăt conflictului din Ucraina în 24 de ore, dacă va fi reales. El a explicat că îi cunoaște bine pe președintele rus Vladimir Putin și pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski și ar găsi argumente pentru ca părțile să se așeze la masa negocierilor.

Potrivit lui Trump, el ar fi încheiat conflictul cu o frază adresată președintelui ucrainean: „I-aș fi spus lui Zelenski: Ajunge, trebuie să faci un acord!”.

În plus, Trump ar fi elaborat un plan detaliat pentru încheierea pașnică a conflictului din Ucraina. Detaliile proiectului sunt necunoscute, deoarece politicianul a susținut că nu le va dezvălui înainte de alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie. Cu toate acestea, The Washington Post a scris, citând surse, că propunerea lui Trump este de a face presiuni asupra Ucrainei și de a ceda Crimeea și Donbasul Rusiei.

Fostul ofițer de informații al Forțelor Armate ale Statelor Unite Scott Ritter consideră că Trump nu poate ajunge la un acord cu Rusia. În opinia sa, ideea că acesta îl va suna pe Putin și va salva lumea este „absurdă”: „Trump nu poate face asta. E zvârcolit, e fixat pe el însuși”, a conchis Ritter.

În Ucraina, Volodimir Zelenski a comentat declarațiile lui Donald Trump și a spus că este speriat de cuvintele fostului lider american despre rezolvarea conflictului dintre Rusia și Ucraina în doar 24 de ore.

Urmărește-ne pe Google News