Experții cu care au vorbit jurnaliștii americani susțin că atunci când Donald Trump avea nevoie de un ambasador pentru a reprezenta Statele Unite în România, el a trecut pe listă un avocat în domeniul imobiliar, care era membru al unuia dintre cluburile sale private de golf. Același lucru l-a făcut pentru Africa de Sud, Republica Dominicană și Ungaria, dezvăluie USA Today.

De mai mulți ani, președinții americani oferă posturile de ambasador prietenilor, aliaţilor politici şi donatorilor din campanie. „A existat întotdeauna o mentalitate de ‘country club cu unii dintre aceştia”, a declarat Scott Amey, consilier general la Proiectul de Supraveghere a Guvernului, un grup non-partizan care investighează etica guvernului.

Listele de membri ai cluburilor lui Trump nu sunt publice, dar USA TODAY a identificat membri prin interviuri, ştiri şi website-uri ale acestor jucători de golf, pentru a lua urma scorurilor de joc și au ajuns să descopere că de la preluarea mandatului, Trump a numit cel puţin opt persoane care s-au identificat ca actuali sau foşti membri ai clubului său, în posturi de conducere din administraţia sa.

A deveni membru al unuia dintre cluburile Trump poate necesita taxe de iniţiere de 100.000 de dolari sau mai mult, plus mii în alte taxe pe an – deşi sumele variază foarte mult. Banii se îndreaptă către compania privată a lui Trump, iar președintele este singurul beneficiar, care are dreptul să retragă bani din ea ori de câte ori vrea.

Jurnaliștii americani vorbesc despre nominalizarea lui Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar din New York, pentru a fi ambasadorul SUA în România, anul trecut.

Zuckerman şi-a înregistrat scorul la golf în clubul lui Trump din Bedminster, New Jersey, un serviciu despre care clubul a spus că este disponibil numai membrilor. Scorurile pe care le-a publicat pe un site public arată că a jucat la club de opt ori în 2017, în zilele când Trump era acolo. (El a postat scoruri între 83 şi 100 în acele zile.)

Nominalizarea lui Trump pentru postul din România a fost numit numit ca fiind parte într-un proces de hărţuire sexuală în 2008. O secretară juridică din cadrul companiei sale l-a acuzat că a folosit un limbaj jignitor la birou şi i-a vorbit despre viaţa lui sexuală. Procesul a fost soluţionat în anul următor.

USA Today a încercat să-l contacteze pe Zuckerman pentru comentarii, dar acesta a refuzat să răspundă la întrebările privind numirea sa sau apartenenţa la clubul lui Trump.


Citește și: 

BAFTA 2019. „The Favourite” și „Roma”, marile câștigătoare. Care e filmul cu 7 nominalizări și niciun trofeu

GRAMMY 2019. Cântăreaţa Lady Gaga şi actorul Bradley Cooper, printre câștigătorii galei


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News