„Voi părăsi postul până pe 20 ianuarie”, a declarat ambasadorul Mark Gilbert, într-un mesaj pe Twitter.
Ordinul va fi respectat de toți ambasadorii „fără nici o excepție”, potrivit Reuters. Mai mulți diplomați au declarat pe surse pentru New York Times că toate celălalalte administrații americane, din ambele partide majore din SUA, au emis o ‘perioadă de grație prin care le permitea trimișilor externi să mai rămână în posturi timp de câteva săptămâni sau luni, mai ales celor cu copii de școală generală, aceasta fiind o tradiție ce dura de câteva decenii.
Donald Trump ironizează serviciile americane de informații
Ordinul amenință să lase pentru mai multe luni Statele Unite fără reprezentanți confirmați oficial de Senat în țări foarte importante precum Germania, Marea Britanie sau Canada, notează New York Times.
Un responsabil de rang înalt al echipei de tranziție a lui Trump a explicat, pentru aceeași publicație, că în spatele deciziei nu se află o rea intenție, ea fiind menită doar să garanteze că trimișii în străinătate ai administrației Obama vor părăsi guvernarea la termen, la fel ca mii de asistenți politici de la Casa Albă și din agențiile federale.
Donald Trump a adoptat o poziție dură față de posibilitatea ca oficiali numiți politic de Obama să fie menținuți în funcții, în contextul în care se pregătește de preluarea președinției la 20 ianuarie și își propune să întoarcă multe dintre realizările emblematice, în plan intern și de politică externă, ale predecesorului său, mai scrie cotidianul newyorkez.
Hillary și Bill Clinton și soții Bush vor asista la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump